האחים והאחיות מצרפת יוצאים למאבק: אחים ואחיות מוסמכים עולים מצרפת פותחים במאבק ומפרסמים עצומה ציבורית בבקשה לאפשר להם לעבוד במקצוע שלהם. מדובר בעולים שהגיעו לארץ משיקולי ציונות ורצון לתרום למדינה, אך בהגיעם לישראל גילו כי למרות שהוכשרו באחת ממערכות הבריאות הטובות בעולם המערבי, המדינה מערימה קשיים ולא מאפשרת להם לעבוד במקצוע שלהם. אותם עולים קוראים לראש הממשלה, שר הבריאות ושרת העלייה והקליטה להסיר את החסמים הבירוקרטיים בכדי שיוכלו להשתלב במערכת הבריאות בישראל, הסובלת ממחסור מתמשך באחים ואחיות מוסמכים (מ”דוח כוח אדם במקצועות הבריאות” עולה כי שיעור האחיות המועסקות בישראל הוא 4.9 ל-1,000 נפש, לעומת 9.5 – הממוצע במדינות ה-OECD).
לדברי מרים לסר, סמנכ”לית עמותת “קעליטה” (ארגון הגג של עולי צרפת בישראל) שמסייעת לאחים ולאחיות עולי צרפת במאבקם, “מדובר במצב אבסורדי. האחים והאחיות מצרפת לא יכולים כיום לעבוד בארץ במקצוע שרכשו. במקום לבדוק בפועל את יכולותיהם, המדינה מאלצת אותם לעבור מבחן לא רלוונטי שאינו בודק את הכשרתם ואת הניסיון שרכשו עם השנים. האם הגיוני שאחים ואחיות מנוסים שהוכשרו במדינה עם הרמה הרפואית המובילה בעולם, לא מספיק טובים בשביל מערכת הבריאות בישראל שסובלת ממחסור משווע בכוח אדם?. מדינת ישראל משקיעה כל כך הרבה בעידוד עלייה, אבל ברגע שהם מגיעים לכאן לא מאפשרים להם לעבוד במקצוע שלהם, וכך גורמים להם לחזור לצרפת. מדינת ישראל חייבת למצוא פתרון למצב הקיים, לבטל את מבחן הרישוי ולאפשר להם להיקלט בארץ ולהתפרנס בכבוד במקצוע שרכשו. כולם ירוויחו מכך”.
אליזבט רנאסייה, אחות מוסמכת עולה מצרפת בעלת ניסיון של 17 שנים שלא עובדת במקצוע שלה בארץ: “מה ההבדל בין חולים בצרפת לחולים בישראל? אני אחות משנת 1993, צברתי ניסיון וידע מעשי רב, והיום מבקשים ממני לעבור מבחן ממשלתי שעברתי בתחילת לימודי. הרי לא יצאתי עכשיו מהאוניברסיטה, אני צריכה ללמוד את כל החומר מחדש, ואין לי אפשרות לעשות זאת כשיש לי משפחה ו-5 ילדים שאני צריכה לטפל בהם במציאות כלכלית לא פשוטה. אני לא מבקשת הנחות או טובות, רק רוצה שיאפשרו לי לעבוד במקצוע שלי ולהתפרנס בכבוד”.