ד”ר מרדכי ליפו מספר על טכנולוגיה רפואית-מוסיקאלית, ‘כינור הלב’, שאותה פיתח למען חולים, בין השאר גם חולי קורונה.
בראיון מיוחד הוא מספר על המערכת בצורה מפורטת: “השיטה שלי היא להשמיע מוסיקה לפי קצב הלב, בצורה מאוד מדויקת. אצל אדם בריא קצב הלב משתנה, כשהוא שואף הקצב עולה מעט וכשהוא נושף הקצב שונה ושומעים את השינויים האלה. קצב הלב קשור למערכת העצבים, הדופק של הלב קשור ישירות למוח, כולנו יודעים שכאשר אדם מתרגש הלב פועם מהר יותר וכשאדם שומע את השינויים הדקים בקצב הלב שלו הוא לומד לאזן את מערכת העצבים האוטונומית”.
“יש שני סוגים של מערכת עצבים, העצבים הרגילים שמאפשרים לתפקד ויש מערכת עצבית אוטונומית שמשפיעה על האברים הפנימיים, הלב, כלי הדם והמערכת החיסונית וגם על המוח עצמו. כשאדם לחוץ הוא גם לא חושב טוב. יש כאן עניין מאוד מרכזי עם תוצאות נפלאות בתחום הרפואי וזה שעושים זאת במוסיקה זה חשוב מאוד כי המוסיקה מרגיעה מעצמה וכשמשלבים אותה עם הקצב הנכון היא משפיעה מאוד חזק”.
“טיפלתי גם בחולי קורונה בודדים, אבל במצב מאוד קשה. אנשים שהיו על סף צורך בהנשמה. קיבלתי רשות מהרב צבי טאו רשות לומר שטיפלתי גם בו. ראו שהמצב שלו מתדרדר ושצריך להנשים אותו. התחלנו בטיפול הזה ובתוך חצי שעה עד שעה ראינו שיפור. אתמול קיבלתי דיווח גם מאישה אחרת שהתחילה את הטיפול הזה והמצב שלה התדרדר עם כל התסמינים הקשים ובתוך שעה המצב שלה השתפר”.
“חייבים להכניס את זה למערכת הרפואה. זו בשורה מאוד חשובה. אין לזה תופעות לוואי. זה רק יכול לעזור. אם המוסיקה לא תואמת את קצב הלב זה רק מרגיע מעט. כשאדם שומע את המקצב שלו זה מגיע ישירות למוח ולמערכת העצבים ונוצר איזון בריא”.
“יש איזון בריא שבו הלב צריך לעלות ולרדת כעשר פעמים בדקה. זה המצב האידיאלי שמעיד על תפקוד ראוי של המערכות השונות, גם של המערכת החיסונית. יש מחקרים שמעידים שהקורונה פוגעת בתפקוד המערכת העצבית וזה גורם למעגל שבו המצב הולך ומחמיר. אם מפסיקים את המעגל הזה הכול מתהפך”.
המוסיקה שאותה מציע ד”ר ליפו להשמיע מושתתת על אפליקציה המזהה את קצב דפיקות הלב. “אני בא רק כיועץ וכמדריך. ניסיתי דרך חבר לפנות לגורמים במשרד הבריאות ולא עונים. היו כמה אפשרויות מחקר. בהדסה הייתה תכנית לבדוק את ההשפעה על מניעת התקפי לב, קיבלנו את האישורים אבל זה נתקע בגלל בעיה תקציבית, אבל אני לא מוותר, אמשיך עד שנצליח בעזרת ה'”.