באיגוד הקרדיולוגי בישראל מוטרדים מהתופעה שקיימת גם בעולם: “החשש מובן, אבל מחלות הלב אינן פוחתות בימי הקורונה והתוצאה של הימנעות מטיפול עלולה להיות מסוכנת יותר מהדבקה בנגיף”
במקביל להתפשטות נגיף הקורונה והעליה במספר החולים, עדים באיגוד הקרדיולוגי בישראל לתופעה מדאיגה בשבועיים האחרונים: ירידה במספר חולי הלב הפונים לחדרי המיון. לדברי ראשי האיגוד הקרדיולוגי, על מגמה זו הם שומעים גם מעמיתיהם בעולם, והיא נובעת קרוב לוודאי מחששם של חולים רבים להגיע בימים אלה לבתי החולים. “החשש מובן לנו לחלוטין, אך התוצאה מדאיגה ועלולה להיות מסוכנת. מחלות הלב אינן פוחתות בימי הקורונה והסכנה שיש בחלק מהמקרים אינה פחותה ממה שהייתה לפני חודש”, מדגישים באיגוד הקרדיולוגי.
נשיא האיגוד הקרדיולוגי בישראל וראש מערך הלב בסורוקה, פרופ’ דורון זגר: “אנו מוטרדים מכך שחולים עם אירועי לב דחופים ומסכני חיים עלולים להימנע מאשפוז מפחד הקורונה ולגרום לעצמם נזק כבד עד כדי סיכון חייהם. הנזק באירוע לב לא מטופל עולה לעתים קרובות מאד על סכנת ההדבקה בקורונה ותוצאותיה. אנו קוראים לציבור לא להתעלם מסימני אזהרה כגון כאב בחזה, בזרועות או בכתפיים, קוצר נשימה או אבדן הכרה. כתמיד, מומלץ במקרים דחופים לפנות למוקד מד”א שידע לטפל בכם כראוי. במקרים של החמרת מחלת לב ידועה או תלונות פחות פתאומיות אנא צרו קשר עם הרופא המטפל והתייעצו, אל תימנעו מטיפול על דעת עצמכם, זה עלול להיות הרבה יותר מסוכן מהקורונה”.