מי שסקרן לדעת מה תוחלת החיים הצפויה לו יוכל כעת לקבל הערכה באמצעות בדיקת רוק, בעזרתה אפשר להפיק “תעודת זהות פיזיולוגית” שמאפשרת להעריך אם האדם יחיה מעל או מתחת לגיל הממוצע.
הבדיקה מעניקה מידע רב נוסף על סיכון למחלות קשות ועל ההשפעה הספציפית שיש לסוגי מזון ולפעילות גופנית על האדם הספציפי. היא מבוצעת במרכז הרפואי לפוריות, אך מתאימה לכל בני האדם בכל הגילאים ולאו דוקא למי שעוברים טיפולים.
במסגרת הבדיקה נלקחת דגימת ד.נ.א ונשלחת לאבחון וניתוח בארה”ב במכון שפועל תחת פיקוח ה-FDA האמריקאי. המידע הרפואי שמתקבל ממנה הוא רב ערך וכולל רגישויות לתרופות וחומרים ותופעות לוואי צפויות, איזה מזון יגרום לנו להשמנת יתר ואיזו פעילות תמתן את העליה במשקל, אם בכלל. מהניתוח הגנטי ניתן ללמוד גם על כישורים, אופן המחשבה, אינטליגנציה ויכולת קוגנטיבית.
לדברי ד”ר איליה בר, יו”ר המרכז הרפואי לפוריות, יתרונה של הבדיקה שהיא נעשית פעם אחת, אולם עם התפתחות חקר הגנטיקה נוכל להפיק מתוצאותיה יותר נתונים בשנים הבאות. “תעודת הזהות הפיזיולוגית” אינה תאורטית בלבד אלא יישומית. התפיסה הגנטית החדשה מתייחסת לגנים שקיבלנו מהורינו כנתון שניתן להשפיע עליו באמצעות אורח חיים וסביבה מתאימה. כך למשל אם הבדיקה מגלה שאנו נושאים גנים שמנבאים לנו סוכרת בגיל השלישי, נוכל לדחות את הופעת המחלה ולהפחית את חומרתה בעזרת תזונה מתאימה.
הכנת “תעודת זהות גנטית” טובה במיוחד לזוגות לפני הולדת ילדים שכן במידה ומאובחן גן בעייתי כמו ה-BRCA שגורם לסרטן השד או השחלות אצל נשים ניתן לבצע תהליך של ברירת עוברים ולבחור את אלו שלא נושאים את הגן ולחסוך מבני הדור הבא מחלות קשות. כך גם עם גנים של ניוון שרירים, סרטן המעי הגס ועוד. הורים שמאובחנת אצלם אי סבילות לחלב ידעו לא להאכיל את הרך הנולד מלכתחילה בחלב רגיל אלא נטול לקטוז וכך לחסוך סבל גדול מאוד לתינוק.