קנאביס הוא סם נפוץ מאוד, שרבים נהנים לצרוך אותו בין אם באופן קבוע ובין אם בצורה מזדמנת, יחד עם חברים. אמנם מדובר בתחום שקשה לערוך בו סקרים ומחקרים, אך על פי נתונים שונים, יש בישראל כמיליון וחצי צרכני קנאביס, ויותר מ-80 אלף בעלי רישיונות לקנאביס רפואי.
על פניו, מדובר בסם בלי הרבה תופעות לוואי. בשנים האחרונות נהנה הקנאביס מתחייה מחודשת בזכות הפריצה של שוק הקנאביס הרפואי בעולם כולו.
יחד עם זאת, לא רבים מודעים לכך אבל לשימוש בקנאביס עלולים להיות חסרונות ותופעות לוואי, ויש גם מי שמפתח התמכרות לסם הזה.
נשמע מופרך? יכול להיות, אבל הנתונים לא משקרים. למעשה, מחקרים מדעיים שונים הגיעו למסקנה כי אחד מכל עשרה צרכני קנאביס יפתח תלות ברמה כזו או אחרת לסם הזה, וחצי מהם יאלצו להתמודד עם תסמיני גמילה מקנאביס במידה והם יחליטו להפסיק עם הסם ולהחזיר לעצמם את השליטה בחיים.
התמכרות לקנאביס – כך זה קורה
כאשר אנחנו חושבים על התמכרות לסמים כאלה ואחרים, רובנו מדמיינים את אותם הומלסים שמכורים לסמים קשים, ולכן קשה לרבים מאיתנו לקבל את העובדה שיש גם התמכרות לקנאביס.
יחד עם זאת, חשוב להבין שהתמכרות לסם הזה אינה דומה להתמכרות לסמים קשים או להתמכרות לאלכוהול, אך עדיין מדובר בהתמכרות לכל דבר ועניין.
לפעמים קל הרבה יותר לדבר על התמכרות למריחואנה ולהשוות אותה להתמכרויות אחרות כגון התמכרות לקניות, התמכרות לסוכר ולפחמימות או התמכרות לפורנו.
מדובר בהרגל שקשה להפסיק איתו, ונועד בדרך כלל לעזור למכורים להתמודד או להימנע מהתמודדות עם רגשות לא נעימים, תחושות קשות, שעמום, חוסר ביטחון וחוסר משמעות.
במילים אחרות, מכורים לקנאביס פונים לסם הזה כאשר משהו מציק להם והם לא רוצים להתמודד איתו.
איך מטפלים בהתמכרות לקנאביס?
ישנן מספר גישות של טיפול בהתמכרות הזאת. חלקן כוללות מעבר למרכז גמילה לתקופה מסוימת, אחרות כוללות שינוי מהותי של שגרת החיים והרחקה של חברים ובני משפחה כאלה ואחרים.
בין השיטות השונות, ניתן גם למצוא את סדנת הגמילה מקנאביס של קובי צ’אוסקי, שכוללת 4 מפגשים בזום. הסדנה נועדה לסייע למשתתפים להכיר את עצמם לעומק, ומעניקה להם כלים להתמודדות עם השגרה השוחקת, עם הרגשות הלא נעימים ועם כל הדברים שגורמים לנו בעצם להדליק עוד ג’וינט.
על ידי טיפול ברבדים העמוקים האלה, ניתן לנתק את הקשר המיידי לקנאביס, ולהתגבר על הצורך בעישון הסם הזה בלי מאבקים ובלי כעסים.
לפני שאתם פונים למרכז גמילה, לטיפול או לסדנה כזו או אחרת, חשוב לבחון טוב טוב מה בדיוק אתם מחפשים ומה מתאים לכם.
אבל לפני הכל, אם אתם מרגישים שאתם מתמודדים עם התמכרות למריחואנה, חשוב שתדעו שאתם לא לבד. יש המון מכורים לקנאביס, ומדובר בהתמודדות שלא מדברים עליה הרבה.
למרות שלא מדברים עליה, ניתן להתגבר עליה וכל מה שצריך זה את הסביבה הנכונה ואת הכלים המתאימים לעשות זאת.