למעלה מחמישים הצעות פורצות דרך למיזמים התקבלו במסגרת קול קורא של מרכז היזמות unbox השנה, שלוש המיזמים הזוכים הובלו על ידי נשים. מדובר בפרויקטים מבוססי טכנולוגיה אשר תקל על חיי המטופלים
אתגר חווית המטופל.ת הוא פרי שיתוף פעולה של מרכז יזמות unbox באוניברסיטת בר- אילן והמרכז הרפואי וולפסון. במסגרת קול קורא שיזמו ב unbox השתתפו עשרות חוקרים וחוקרות, סטודנטים וסטודנטיות ויזמים מחוץ לאוניברסיטה שהציעו יוזמות במגוון תחומים מעולמות מדעי החברה, תקשורת ומדעי המחשב. שלוש היוזמות הזוכות הן אלה שהרשימו את השופטים ונתנו מענה בזמן אמת למטופלים, תוך הקשבה לצרכיהם מקביעת התור ועד לסיום הביקור במרפאה.
שלושת הזוכות הסתמכו על דאטה וטכנולוגיות מתקדמות, לצד החוויות האישיות שלהן ליצירת חווית שירות יוצאת דופן למטופל ומלוויו ותוך כדי כך שמו דגש על חווית הגעה והמתנה נוחה נעימה ואישית בעת השימוש באפליקציה.
פירוט על המיזמים הזוכים:
במקום הראשון, זכתה ד”ר ורדית פליישמן מהחוג המשולב למדעי החברה באוניברסיטת בר-אילן עם המיזם אפליקציית מסע מטופל WolfsonBuddy”‘. שותפים למיזם שלה הם פרופ’ דוד סרנה מהמחלקה למדעי המחשב ומומחה לבינה מלאכותית וממשק אדם-מחשב ופרופ’ ליאת איילון מביה”ס לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בר-אילן, העוסקת בתחומים של שירותי בריאות הנפש לאוכלוסיות מעוטות יכולת והגיל השלישי. המערכת מלווה את המטופל עוד מהבית במעמד קביעת התור ועד לסיום הביקור הרפואי. האפליקציה נשענת על יישומים קיימים בטלפון מה שהופך את השימוש בה לנגיש במיוחד. היא מותאמת לשימוש גם לאוכלוסיות המבוגרות שאינן בקיאות בטכנולוגיה. עם קביעת התור יישלח אסמס עם קישור לאפליקציה שתנהל את הביקור. בה יופיעו הנחיות לביקור ודרכי הגעה באפליקציות WAZE ו-MOOVIT. האפליקציה תלווה את המטופל גם בהגיעו לבית החולים ולאחריו.
במקום השני, זכתה נעמה עידן, סטודנטית חרדית במכינה לרפואה באוניברסיטת בר-אילן ומנהלת קהילת “לידה זה כח” עם המיזם מסע מטופל מותאם אישית. שותפה למיזם הוא פרופ’ ערן וינר מנהל השירות לסיבוכים מיילדותיים בוולפסון. מטרת המיזם היא להגדיל את מספר המטופלים החרדים בבית חולים המבוסס על היכרותה העמוקה של היזמית עם העולם החרדי וצרכיו הרפואיים. הרעיון החדשני שלה הוא מתן שירותים רפואיים באופן דיגיטלי דרך בוט- לתקשור דו-כיווני בין המטופלים לבית החולים. החל משלב הזימון ועד לשלב מכתב הסיכום ושביעות הרצון . הבוט ייתן מענה בזמן אמת, ללא התערבות אדם, בכל הקשור לקביעת התור, מידע על המומחים תוך הבלטת יתרונותיהם, מידע על דרכי הגעה בדגש על תחבורה ציבורית ממרכזי האוכלוסיה החרדית, אנשי קשר, מידע לגבי בדיקות לקראת המפגש, מידע בירוקרטי (טפסי 17 וכו’). לאחר הביקור הבוט ישלח אוטומטית את מכתב הסיכום החתום ללינק שניתן להורדה גם מאינטרנט מסונן. הבוט יופעל באמצעות מערכת הווטסאפ המותאמת לאוכלוסייה החרדית.
במקום השלישי זכו ליאת אלון חליו וליאת רותם מלמד הרעיון שלהן הוא פיתוח אפליקציה שתסייע בניהול התהליך מרגע הזמנת התור ועד לסיום הבדיקה. הטכנולוגיה מושתתת על המתודה של אפליקציית early check in בשדות התעופה.
ליאת אלון חליו היא מנהלת בכירה בעולם הפארמה בתחומים של חדשנות, חווית לקוח, חווית מטופל ושיווק דיגיטלי, פעילה בקהילת נשות עולם הבריאות ועוד.
ליאת רותם מלמד, מומחית בעולמות הבריאות והפארמה, יועצת ומרצה לחדשנות דיגיטלית בעולמות הבריאות ומנהלת קהילת “נשות עולם הבריאות מתאחדות”.
הן מציעות לפתח אפליקציה פרסונלית מותאמת אישית לניהול הביקור במרפאות החוץ שתתן מענה כולל לכל שלבי הביקור במרפאה: משלב הזמנת התור תוך שימוש באפליקציות ידידותיות, הדרך למרפאות החוץ, ההמתנה לתור והקבלה לבדיקה. בסיום הבדיקה יקבל המטופל סקר שביעות רצון, כך שאפשר יהיה לשדרג את החוויה האישית ולהגביר את שביעות רצונו אף יותר לכשיגיע בפעם הבאה.
ד”ר ענת אנגל, מנכ”לית המרכז הרפואי וולפסון: “שנת הקורונה הדגישה לכולנו שעתיד הרפואה הולך יד ביד עם עתיד החדשנות בעולם הבריאות. אחת הדרכים החשובות והיעילות ביותר היום להתייעלות ושיפור המערכת היא הגדרת הצרכים על ידי אותה אוכלוסייה שבפועל נתקלת באתגרים על בסיס יומיומי, בין אם מדובר במטופלים או הצוות המטפל – ומציאת פתרונות יצירתיים וחדשניים על ידי יזמים ואנשי סטארט אפ הנענים לאתגר”.
זהר ינון, מנכ”ל אוניברסיטת בר-אילן: “באקו סיסטם בתחום הבריאות שהקמנו פה בבר-אילן, חממת UnBox היא ראש החץ בניהולו של אריאל סלע. מעוף ויצירתיות הם חשובים אך הדבר המשמעותי ביותר ליזם הוא נגישות לשדה הקליני. האקו סיסטם מהווה פלטפורמה להאצת תהליכי הפיתוח של רעיונות ולהפוך את המדע למשפיע יותר. בקול הקורא הנגשנו ליזמים את השדה הקליני ולראשונה גם פתחנו את מיזם UnBox ליזמים מחוץ לקמפוס. זו פריצת דרך משמעותית שהופכת אותנו לתכנית היזמות המשפיעה ביותר באקדמיה בתחום המדיקל והביוטק”.
אירוע הענקת פרסים לזוכים התקיים ביום רביעי ה14.7 במעמד מנכ”ל אוניברסיטת בר-אילן, זהר ינון ומנכ”לית המרכז הרפואי וולפסון ד”ר ענת אנגל
אוניברסיטת בר-אילן הקימה את מרכז היזמות אַנְבּוֹקְס (UnBox) המתמקד בתחומי הבריאות והיום ופועל בשיתוף פעולה עם המרכז הרפואי אוניברסיטאי וולפסון . מרכז היזמות מקים ומאיץ מיזמים, פרי מחקר האוניברסיטה, בעלי פוטנציאל להשפעה גלובלית.