ביוזמת עמותת אופק המובילה את מאבקם של רופאי השיניים המתמחים כנגד האפליה במסגרתה הם משלמים שכר לימוד גבוה ולא מקבלים שכר תתכנס השדולה לשוויון בבריאות בראשות ח”כ שולי מועלם רפאלי וח”כ אילן גילאון לדון באפלייה. בחודש שעבר הונחה הצעת חוק של ח”כ יוגב עליה חתומים 30 חברי כנסת המבקשת פטור משכר לימוד למתמחים.
ביום שלישי הקרוב 02.01.18 תתכנס השדולה לשוויון בבריאות בראשות ח”כ שולי מועלם רפאלי וח”כ אילן גילאון לדון באפלייה כנגד המתמחים ברפואת השיניים. הכינוס יתקיים בחדש סיעת הבית היהודי בשעה 14.00 בנוכחות עשרות מתמחים מבתי הספר לרפואת השן בהדסה עין כרם ובתל אביב וכן בנוכחותם של: עמיעד טאוב, יו”ר עמותת אופק חזרה לחיים, המובילה את מאבק המתמחים, פרופ’ יהונתן מן- דיקן לשעבר של הפקולטה לרפואת שיניים בירושלים, פרופ’ דיאנה רם- מנהלת המחלקה לפדודונטיה בהדסה עין כרם, ד”ר אלי מכטיי- אחראי על תוכנית ההתמחויות ברמב”ם, ד”ר ורד מטלון וד”ר אנדרה רטמן ממטה מאבקם של המתמחים.
יצוין כי בחודש שעבר הונחה על שולחן הכנסת הצעת החוק ‘‘הצעת חוק לתיקון פקודת רופאי השיניים (איסור גביית תשלום בעד תקופת התמחות), התשע”ח–2017“ שיזמה עמותת אופק והגיש ח”כ מוטי יוגב ועליו חתומים 30 חברי כנסת מכל סיעות הבית. בהצעת החוק נכתב:”בעוד שמתמחים ברפואה כללית, מתמחים בעריכת דין מתמחים בראיית חשבון מקבלים שכר בעד התמחותם, מתמחים ברפואת שיניים לא רק שאינם מקבלים שכר על התמחותם, הם אף נדרשים לשלם עבור תקופת התמחותם סכומים גבוהים (בין 30 ל-120 אלף שקלים חדשים לשנת התמחות).מספר המתמחים ברפואת שיניים הולך וקטן משנה לשנה, ונוכח המחסור ברופאי שיניים בישראל מוצע כי המוסדות הרפואיים לא יגבו תשלום עבור ההתמחות ברפואת שיניים”.
עמיעד טאוב, יו”ר עמותת אופק חזרה לחיים המובילה את מאבק המתמחים אמר:”זו אינה הפעם הראשונה שבה משרד הבריאות בוחר לא להחליט ופוגע הן ברופאים והן בחולים. האפליה נגד מתמחי רפואת השיניים, ההופכים את מערכת בריאות השן למקצועית ואיכותית יותר, חייבת להיפסק. נגמר עידן העבדים המודרניים. אם משרד הבריאות לא ימלא את חובתו, הכנסת ובג”ץ יעשו זאת”.
ד”ר ורד מטלון ממובילות מאבק המתמחים אמרה:”העלות הגבוהה של ההתמחות ברפואת שיניים גורמת להפליה בין רופאי שיניים מבוססים ובין רופאי שיניים שמצבם הכלכלי אינו מאפשר להתמחות. הצעת החוק לביטול שכר הלימוד תבטל את האפליה, תעודד רופאים להתמחות, ותאפשר הכשרה מיטבית למען הציבור כולו”.
ד”ר אנדרה רטמן החברה בהנהגת המטה אמרה:”העובדות הן כי מספר המצמחים הולל וקטן בשל העלויות הכבדות והגיע הזמן שהמדינה ומשרד הבריאות ייכנסו לעובי הקורה ובנושא ויתמכו באופן פעיל בהגברת המקצועיות בתחום בריאות השן”.