לימודי ההסמכה שאינה אקדמית בסיעוד במרכז הרפואי זיו בצפת ייהפכו לאקדמיים, ויסונפו לחוג לסיעוד במכללה האקדמית צפת
שיתוף פעולה ייחודי ויוצא דופן זה, שמאחוריו עומדים המרכז הרפואי על שם רבקה זיו בצפת, המכללה האקדמית צפת, משרד הבריאות והמועצה להשכלה גבוהה גם יחד, נועד, בראש ובראשונה, לעידוד אקדמיזציה של לימודי הסיעוד בישראל, ככלל, ובצפון הארץ, בפרט.
כחלק מתהליך האקדמיזציה של מקצוע הסיעוד, שמוביל משרד הבריאות יחד עם המועצה להשכלה גבוהה בשנים האחרונות, התחזקה המגמה לסגירת תוכניות הכשרה בסיעוד שאינן אקדמיות, תוך השקעה בפתיחת חוגים ותוכניות לימוד אקדמיות בתחום זה במסגרת מוסדות אקדמיים מובילים.
בהיותה מוסד אקדמי מוביל בתחום מקצועות הבריאות, בכלל, ובתחום הסיעוד בפרט, התגייסה המכללה האקדמית צפת למתן מענה לצורך לאומי זה באזור הצפון ולהכשרת מספר גדול יותר של אנשי מקצוע אקדמיים בסיעוד.
במסגרת שיתוף הפעולה הנוכחי, המועצה להשכלה גבוהה, בעידוד ובחסות מנהל הסיעוד במשרד הבריאות, צפויה לאשר תוספת של עוד 50 מכסות קבלה נוספות לסטודנטים נוספים, שילמדו במסגרת החוג לסיעוד במכללה האקדמית צפת.
בד בבד עם סיום לימודיהם בהצלחה, יזכו הבוגרים לקבל תואר ראשון בסיעוד (B.S.N) מטעם המכללה וזכות לגשת למבחן הממשלתי בסיעוד של משרד הבריאות. הצלחה במבחן הממשלתי תעניק לבוגר תעודת אח/ות מוסמך ורישיון לעסוק בסיעוד במערכת הבריאות בישראל.
הלימודים יתקיימו בחלקם במכללה האקדמית צפת ובחלקם במתקני המרכז הרפואי על שם זיו.
בהקשר זה יוסף כי בבחינת הרישוי וההסמכה הממשלתית האחרונה בסיעוד, שהתקיימה בחודש ספטמבר 2020, נרשמו 100 אחוזי הצלחה לחוג לסיעוד במכללה האקדמית צפת בבחינת הרישוי וההסמכה הממשלתית האחרונה. מתוך 74 סטודנטים שניגשו לבחינת הרישוי הממשלתית להסמכה בסיעוד מטעם המכללה האקדמית צפת, 74 סטודנטים עברו אותה בהצלחה.
“אין לי ספק כי שיתוף פעולה מבורך זה יביא לשתי תוצאות משמעותיות. האחת, מצבת כוח האדם העוסקת בתחום הצלת החיים והסיעוד תגדל במדינה כולה, ובצפון בפרט, לטובת בריאות האוכלוסייה כולה. השנייה, אחים ואחיות רבים ורבות יותר ייהנו מההכשרה האקדמית הגבוהה המוענקת על ידי המכללה האקדמית צפת”, אמר השבוע מנכ”ל המכללה האקדמית צפת, שלומי בן נון, בהתייחסו לנושא.
האחות הראשית הארצית וראשת מינהל הסיעוד במשרד הבריאות, הד”ר שושי גולדברג, מסרה כי “זהו אירוע היסטורי עבור הסיעוד במדינת ישראל. הכרה זו משלימה את הליך האקדמיזציה של הסיעוד בישראל, שהחל לפני שני עשורים, ומחזקת שוב את עובדת היות מקצוע הסיעוד אחד מעמודי התווך של מערכת הבריאות בישראל, כמו גם את תהליך הפיתוח המקצועי של האחים והאחיות, הבא לידי ביטוי בעשייה משמעותית ופורצת דרך בכל תחומי עשייתם”.
ראשת החוג לסיעוד במכללה האקדמית צפת, הד”ר אמירה עוסמאן: “תוכנית זו הינה פרי שיתוף פעולה ייחודי שנרקם בין החוג לסיעוד במכללה לבין בית הספר לסיעוד בזיו בראשות הד”ר ציפורה אברהם. אנו מברכים על אישור התוכנית ורואים בה אבן דרך חיונית וחיובית בהתפתחות שני המוסדות. תכנית זו מצטרפת לתוכניות הכשרה נוספות שפתחה המכללה בשנים האחרונות, כולל תואר שני בסיעוד ותואר שני בניהול מערכות בריאות. אין לי ספק שתוכניות אלו יתרמו לפיתוח כוח אדם סיעודי אקדמי ומקצועי ולמתן שירות רפואי איכותי לתושבי הפריפריה הצפונית, ויחזקו את חזון המכללה להנגשת ההשכלה האקדמית לתושבי הצפון, ככלל, ולתושבי הגליל, בפרט”.
מנהלת בית הספר לסיעוד במרכז הרפואי על שם רבקה זיו צפת, הד”ר ציפי רגב-אברהם: “אנו עומדים בפני שינוי מהותי, בזכות פרי עמלם של גורמים רבים, להפיכתו של בית הספר לסיעוד זיו באופן רשמי לבית ספר אקדמי. זוהי תעודת כבוד עבורנו והבעת אמון משמעותית ביכולות ההוראה שלנו. אנו גאים להיות חלק ממוסד אקדמי, המספק הכשרה לדור הבא של הסטודנטים לסיעוד, ושמחים לתרום לקידום המקצוע. אנו מאחלים לשיתוף פעולה מוצלח בין המכללה האקדמית צפת לבין המרכז הרפואי זיו, שיוביל לשיתופי פעולה נוספים גם בתחום המחקר”.