עשרות עובדים הסוציאליים הפגינו אמש מול משרד הבריאות בירושלים, בדרישה ליישום צו ההרחבה לעו”סים במסגרות סל שיקום בבריאות הנפש.
ענבל חרמוני, יו״ר איגוד העובדים הסוציאליים: ״מערך סל השיקום בבריאות הנפש נמצא לפני קריסה, נוכח אי יישום צו ההרחבה על-ידי משרד הבריאות, המשווה את זכויותיהם של העובדות והעובדים הסוציאליים במערך סל השיקום בבריאות הנפש, לאלה של העובדים במגזר הציבורי. כתוצאה מכך, עובדים סוציאליים רבים נוטשים את מערך השיקום בבריאות הנפש, וישנו קושי בגיוס עובדים סוציאליים אחרים במקומם – דבר העלול לפגוע בכ-23,000 אנשים הצורכים שירותי שיקום מגוונים בבריאות הנפש: הוסטלים, דיורים מוגנים בקהילה, ליווי בתעסוקה, מפעלים מוגנים, ליווי בלימודים, ליווי חברתי ועוד.”
לפני כשנה וחצי (1 במרץ, 2017), חתם שר האוצר משה כחלון על צו הרחבה שאמור היה להשוות את תנאי העסקתם של העובדים הסוציאליים העובדים בחברות פרטיות ובעמותות המעניקות שירותים בתוקף מכרזים, לתנאיהם של המועסקים בהעסקה ישירה בשירות המדינה – אלא שצו ההרחבה פסח על העובדים הסוציאליים הפועלים תחת משרד הבריאות בסל שיקום.
מדובר בכ-90% מכלל העובדים המקצועיים בתחום זה.
צו ההרחבה לעובדות והעובדים הסוציאליים במגזר שירותי הרווחה המופרטים פורסם בעקבות הסכם עובדי הקבלן שחתמה ההסתדרות עם משרד האוצר ביולי 2015, ומטרתו השוואת תנאי השכר והתנאים הסוציאליים של עו”ס בשירותים החברתיים המופרטים, לאלו של העו”ס בשלטון המקומי. הצו חל על כל עובד ועובדת אשר העסקתם נדרשת במסגרת מכרזים של משרדי הממשלה. הכוונה היא לכל מי שממלאים תפקידים אשר תואר בעבודה סוציאלית ורישום בפנקס העובדים הסוציאליים הם בין תנאי הסף עבורם.
בזמן שהעובדים שצו ההרחבה חל עליהם מרוויחים כ-8,000 שקלים ברוטו בעבור 39 שעות עבודה שבועיות, וזוכים לקרן השתלמות ול-22 ימי חופש – העובדים במיקור החוץ מרוויחים כ-7,200 שקלים ברוטו בעבור 43 שעות שבועיות. על התנאים הסוציאליים הנלווים כלל אין מה לדבר בקרב העו”סים המועסקים בעמותות ובחברות פרטיות.