כולנו רוצות שיער בריא ונאה למראה, כאשר לחלק מאיתנו יש יותר מזל עם הגנטיקה ולאחרות פחות. אבל מה שבטוח, לכל אחת כדאי וחשוב לשמור על שיער בריא, ובהחלט יש מה לעשות בנושא. בין אם מדובר בתזונה נכונה, בסירוק הולם, בחפיפה וייבוש השיער, שימוש בתכשירים שונים ועוד – רצוי ומומלץ לבצע כמה פעולות שוטפות לשמירה על בריאות השיער שלך.
אז מה כדאי לעשות?
יש כמה וכמה פעולות לשמירה על שיער בריא, ונתחיל באופן שבו את מסרקת אותו. מצד אחד, ממש לא כדאי להתייחס אל השיער כאל מקלעת חבלים סבוכה שצריך ממש להתאמץ להתיר. את לא מתעסקת פה בחבלים או בעשבים בגינה אלא בחלק מגופך, אז התייחסי אליו בתשומת לב וברגישות ואל תוציאי עליו את העצבים בסירוק – חבל על כל השערות שינשרו בדרך. מצד שני, לא צריך להגזים ולא לחשוש יותר מדי מהשערות שיוצאות עם הסירוק, כי בסופו של דבר זוהי פעולה חיונית להזרמת דם, לפיזור חומרי הגנה על הקרקפת ולשיפור איכות השיער – מעבר לסידור שלו. אז מצאי את האיזון הנכון מבחינת עדינות וקפדנות, והשתדלי לא להגזים בעוצמה ובתדירות הסירוק שלך.
חשיבות של תזונה
מה שאת אוכלת משפיע רבות על ההרגשה הכללית שלך ועל בריאותך, על תפקוד המערכות השונות בגופך ועל השיער בפרט. ככלל, חשוב לתת לשיער חלבונים ושומנים המגיעים למשל מאגוזים ודגים, ולתת ויטמינים ומינרלים המגיעים למשל מתרד ואבוקדו. ואם את ממש לא מצליחה להשיג את המרכיבים החיוניים מתזונה שוטפת, כדאי שתחשבי על נטילה של תוספי תזונה.
השתמשי בתכשירים איכותיים
יש לא מעט תכשירים המסייעים להגן, לטפח ולשקם את השיער, למשל תערובת צמחים לשיער, מסיכות למיניהן וכדומה. מה שחשוב לבדוק הוא את התאמת התכשיר לסוג ולמצב השיער שלך, ואת היותו מאושר על ידי משרד הבריאות ועל ידי ה- FDA. כדאי מאוד שהיעילות של התכשיר גם תהיה מוכחת במחקרים, וכמובן כדאי שיהיה מבוסס על מרכיבים צמחיים וללא תוספים מיותרים כמו פראבנים או משפרי ריח. ישנם תכשירים שמתאימים מאוד לשגרת הטיפוח היומיומית, למשל 3 פעמים בשבוע, וקל מאוד להשתמש בהם – באופן מיידי ובלי צורך בדילול.
שמרי על הניקיון
מלבד שימוש בתכשירי טיפוח כמו תערובת צמחים לשיער, הקפידי לחפוף את השיער. בערך פעמיים בשבוע יש להשתמש בשמפו המתאים לסוג השיער שלך ולמצבו, וכמו עם הסירוק – לא להגזים בכמות החפיפות השבועית. הקפידי לעסות את השמפו אל תוך הקרקפת והימנעי משטיפת השמפו משיערך במים חמים מדי.