בשנים האחרונות, צמח הקנאביס זוכה לפופולריות מחודשת. מחקרים שונים חושפים יותר ויותר את הסגולות הרפואיות שלו בטיפול במחלות ובמצבים רפואיים שונים, מדינות רבות מאשרות שימוש בקנאביס רפואי ויש לא מעט כאלה שמתירות גם שימוש לצרכי פנאי, ממש כמו אלכוהול.
נכון, צמח הקנאביס מכיל חומרים פעילים שונים בעלי סגולות רפואיות והתנהגותיות שונות ואין ספק שעולם המחקר גילה עד היום רק את קצה הקרחון.
יחד עם זאת, אסור לשכוח שיש לקנאביס גם צדדים פחות חיוביים, ואפילו שליליים. אחת מתופעות הלוואי שלא מדברים עליהן מספיק היא סכנת ההתמכרות לסם.
האם קנאביס ממכר?
בהחלט! נכון, אמנם לא מדובר במקרים קיצוניים כמו התמכרות לסמים קשים או לאלכוהול, אך מחקרים שונים גילו כי קרוב ל-10 אחוזים מצרכני הקנאביס מפתחים תלות ברמה כזו או אחרת לסם.
כאשר אותם 10 אחוזים ינסו להיגמל, חצי מהם יתמודדו עם תסמיני גמילה שיקשו עליהם להפסיק עם המריחואנה.
כדי להתמודד בצורה טובה יותר עם תהליך הגמילה ועם הקשיים שהוא עלול להציב בפני אלה שמעוניינים להפסיק את השימוש בסם, ניתן להצטרף לתכנית גמילה מקנאביס שמתאימה לצרכים השונים של המשתמשים.
גמילה מקנאביס בדרך שלך
כפי שציינו, ישנן מגוון שיטות לגמילה מקנאביס. ישנם מרכזי גמילה סגורים, מרכזי גמילה פתוחים, תהליכים טיפוליים אישיים ותהליכים פרטניים. בנוסף, יש גם סדנא לגמילה מקנאביס שנערכת בזום כדי לאפשר לנגמלים מכל הארץ והעולם להשתתף בה.
לכל אחת מהשיטות האלה יש את היתרונות ואת החסרונות שלה, וכדאי לבחון אותן כדי למצוא את השיטה המועדפת עליך.
מהם תסמיני הגמילה מקנאביס?
כאמור, לא מעט מצרכני המריחואנה שינסו להפסיק לעשן, או לפחות לצמצם כמויות, ימצאו את עצמם מתמודדים עם תסמיני גמילה שונים. תסמיני הגמילה האלה זכו לשם “סינדרום גמילה מקנאביס”, והם כוללים כמה תופעות נפוצות יותר ונפוצות פחות. נגמלים רבים מדווחים על שינויים במצבי הרוח. חלקם מתמודד עם חרדות שמטרידות אותם, אחרים מתמודדים עם דכאונות ויש גם מי שמדווח על מצבים של עצבנות ומצבי רוח משתנים.
בנוסף, ישנם גם תסמינים פיזיים, כגון בעיות שינה, רעידות בגוף, כאבים ועוד תסמינים כאלה ואחרים. במקרים קיצוניים, ישנם דיווחים גם על הזיות. כל אחד ואחת מתמודדים עם תסמינים מעט שונים ומדובר בעניין אישי ואינדיבידואלי.
אם התסמינים האלה מעוררים בכם חשש מהרצון להיגמל מקנאביס, תרשו לנו להרגיע אתכם: בדרך כלל, הסימפטומים האלה עוברים אחרי כמה שבועות עד חודש. נכון, הם לא נעימים ויכולים להקשות מאוד על תהליך הגמילה, אבל הם זמניים.
לסיכום, למרות שהרבה אנשים לא יודעים את זה, קנאביס עלול לגרום להתמכרות ולתלות ברמה כזאת או אחרת. גמילה מקנאביס היא תהליך שיכול להיות לא פשוט עבור רבים, ולכן מומלץ להיעזר במטפלים שמתמחים ספציפית בגמילה ממריחואנה, בשיטה שמתאימה לכם.