מטופלים אשר סובלים מבעיות כמו פלטפוס, קריסה של הקשת האורכית בכף הרגל, ומכפות רגליים המאופיינות בגמישות יתר, מופנים למכון אורטופדי לאבחון מקצועי ולהתאמת מדרס ביומכני בהתאמה אישית. כדאי לדעת כי המושג ביומכניקה מורכב מצמד המילים ביו ומכניקה, כלומר חקר התנועה של האורגניזם החי. ביומכניקה היא מדע ממדעי הרפואה והפיזיקה המכנית, כבר ביוון העתיקה החלו לחקור את הנושא ואריסטו פרסם ספר על תנועת בעלי חיים.
עם השנים התחום התפתח במהירות, וכיום עם הקדמה הטכנולוגית והמחקרים הרבים גם בעולם הספורט, מדע הביומכניקה התקדם באופן משמעותי, כך פותחו גם מדרסים ביומכניים הנחשבים לעמידים במיוחד ולקשיחים, לרוב הם עשויים מגרפיט (סיבי קרבון) ומחומרים טרמופלסטיים אחרים.
מדרס קשיח באיכות גבוהה
את המדרס יש להתאים לבעיה האורתופדית ממנה סובל המטופל ובהתאמה מושלמת למבנה כף רגלו, לסוג הפעילות הגופנית בה הוא עוסק וגם לאורח החיים שלו ולמשקל גופו. יש שיטות שונות כדי להתאים ולהכין את המדרסים בהתאמה למאפייני ולצרכי המטופל, כדאי לדעת כי יש סוגים שונים של מדרסים, ביניהם גם מוצרי מדף שלרוב אינם מומלצים למי שסובל מבעיות אורתופדיות שונות.
המדרס הקשיח שנקרא בפי רבים מדרס ביומכני מתאים למטופלים שכף רגלם מאופיינת בגמישות יתר, בעיקר למטופלים הסובלים מפלטפוס קשה המאופיין בקריסה של הקשת האורכית תחת עומס, לעתים העומס הרב נוצר בגלל עודף משקל. כמו כן, המדרס הביומכני מתאים למטופל הסובל מדפורמציה גבוהה ולמטופלים שפרק כף הרגל האחורית או המרכזית מאופיין בחוסר יציבות ובשחיקה גבוהה ומתקדמת, לדוגמה מטופל הסובל ממחלת פרקים כרונית הגורמת לשחיקת סחוס ומפרקים, המחלה מוכרת בשם אוסטאוארטריטיס.
פתרון מקצועי איכותי ומתקדם לשיפור איכות חייהם של מטופלים רבים
המדרס הביומכני מספק תמיכה יעילה ואפקטיבית לאורך הקשת האורכית בכף הרגל, לכן הוא מומלץ במיוחד למטופלים הסובלים מפלטפוס קשה, כמו כן הוא נחשב לפתרון המועדף והמתאים ביותר למטופלים הסובלים מעודף משקל ומבעיות השמנה מאחר וכף רגלם זקוקה לתמיכה חזקה ויעילה יותר. חשוב לציין כי מדרסים ביומכניים מומלצים למטופלים הסובלים מבעיות ניווניות בכף רגלם, הם משפרים באופן משמעותי את אחיזת כף הרגל בנעל ואת רמת ואיכות היציבות של כף הרגל.
מדרס ביומכני מאופיין בעמידות גבוהה לכן נהוג לספק אחריות ארוכה, הוא קשיח במיוחד ביחס למדרס רגיל, לכן מדובר גם בהשקעה משתלמת לאורך זמן מאחר ואין צורך להגיע בתכיפות למכון האורטופדי כדי לרכוש מדרס חדש לאחר שהקודם נשחק.
חשוב לציין כי המדרס הביומכני אינו מתאים לכל מטופל, אמנם יש למוצר יתרונות רבים אך יש לו גם חסרונות כמו הגבלה מסוימת בטווח התנועה של הרגל, יכולת בלימת זעזועים נמוכה יותר בהשוואה למדרסים אחרים, וגם המחיר שלו גבוה יותר בהשוואה לפתרונות אחרים. כמו כן, קשה לבצע שינויים במדרס קשיח, לכן חשוב לפנות רק למכון אורטופדי מקצועי ומתקדם המתמחה באבחון כף הרגל ובהתאמת המדרס לצרכי ולמאפייני המטופל.
לקריאה נוספת אודות מדרסים, לחצו כאן.