מבקשים לשפר את התזונה? כדאי לכם לעבור אל לחם מחמצת שיפון עקב שורה ארוכה של יתרונות תזונתיים ובריאותיים. רוצים לדעת למה לחם מחמצת שיפון בריא? כדאי שתמשיכו לקרוא ולגלות את האיכויות שלו.
מה זה בכלל לחם מחמצת שיפון
לפני שנסביר את היתרונות של לחמי מחמצת שיפון, יש להבין מהו סוג זה של לחם. השיפון הינו סוג של דגן המשמש להכנת קמח ולחמים, בעוד שמחמצת המכונה גם שאור הינה שיטת טבעית להתפחת קמח ללא צורך בתוספת של שמרים תעשייתיים מוכנים. את המחמצת מכינים מבלילה של מים וקמח, המספקת מצע טבעי להתפתחות של שמרים טבעיים וחיידקים.
היתרונות של לחם מחמצת שיפון
בחירה בלחם מחמצת שיפון לתזונה היומית שלכם טומנת בחובה יתרונות רבים. העיקריים
שבהם הינם:
- שיפון הינו סוג של דגן שעיכולו איטי יותר מזה של חיטה, וככזה הוא גורם לעליה הדרגתית ומתונה של סוכרים בדם עם כמות נמוכה יחסית של הפרשת אינסולין. לכן לחם מחמצת שיפון מומלץ לצריכה על ידי סוכרתיים בהשוואה ללחם שעשוי מחיטה רגילה. כמו כן, עיכולו האיטי הופך אותו למשביע יותר לאורך זמן וכך הוא מתאים למי שבדיאטה או בשמירת משקל.
- לחם מקמח שיפון תורם לדיאטות גם בזכות כמות גבוהה של חומצה אמינית מסוג טריפטופאן, האחראית על ייצור סרוטונין שתורם לתחושת שובע ומשפר מצב רוח.
- גרעיני דגן השיפון עשירים בסיבי תזונה חיוניים לבריאות גופנו ולתפקוד תקין של מערכת העיכול, מורידים רמות כולסטרול בדם, מעלים תחושת שובע, מסייעים בשמירה על משקל גוף תקין ומסייעים במניעת סרטן המעי.
- לעומת לחם מקמח מלא שהוכן משמרים, לחם מחמצת מציג רמה גבוהה של ספיחת נוזלים ומינרלים לצד כמות נמוכה של חומצה פיטית. כך צריכת לחם שיפון מחמצת מבטיחה ספיגה טובה יותר של מינרלים בגוף כמו מגנזיום, ברזל, נחושת ואבץ. כמו כן, מכיוון שספיגת מינרלים נמוכה יותר מהצומח מאשר מהחי, לחמי מחמצת מומלצים לטבעונים וצמחונים.
- דגני השיפון מכילים גם ליגננים המסייעים במניעת לחץ דם גבוה ומורידים רמות כולסטרול בדם.
- ההרכב של לחמי מחמצת גורם לפירוק חלקי של גלוטן וכך הופך את הלחמים למתאימים לאנשים שרגישים לגלוטן, מלבד אנשים הסובלים מצליאק.
- צריכת לחם שיפון מחמצת מספקת מקור מעולה למגנזיום המסייע בהפקת אנרגיה ובניית עצמות, ובמנגן המסייע בין היתר למטבוליזם.
- דגן השיפון עשיר בוויטמינים מקבוצה בי החשובים לתפקודה של מערכת העצבים, מערכת העיכול, לבריאות העור, השיער, העיניים והכבד.
- בפרוסה של לחם מחמת שיפון יש שלושים אחוז מהתצרוכת היומית המומלצת של סלניום, המסייע בפעולות בלוטת התריס ומונע נזקים של רדיקלים חופשיים. כמו כן, בזכות הסלניום צריכה קבועה של הלחם הזה יכולה לסייע במניעת דלקות פרקים, מחלות לב, דלקות כרוניות וסרטן.