מה זה ורטיגו ואיך הוא משפיע על מי שסובל מהתופעה? תשובות לשאלות אלו ועוד – בהמשך מאמר זה!
קצת על ורטיגו
כדי שנוכל להבין מהן ההשפעות של ורטיגו, עלינו להבין מה זה בכלל. אם כן, ורטיגו הוא מצב בריאותי, המשפיע על מערכות שונות בגוף וגורם לתופעות שונות, המשפיעות על האדם הסובל מהוורטיגו, עליהן נרחיב בהמשך. מה שחשוב להבין הוא, שכל עוד הוורטיגו לא מטופל כראוי, הוא ימשיך ללוות את האדם וסביר גם להניח, שהמצב יחמיר עם הזמן מבחינת תדירות ההתקפים והמשך שלהם.
הגורמים לוורטיגו
נכון להיום לא ידוע על גורם כזה או אחר להופעת ורטיגו. יחד עם זאת, כן ניתן לומר שכמות הנשים הסובלות מכך גבוהה פי שניים מאשר הגברים. כמו כן, למרות שהוורטיגו יכול להופיע אצל אדם כזה או אחר ללא סיבה נראית לעין, הוא גם יכול להופיע לאחר פגיעת ראש, ניתוח באוזניים או אפילו אחרי מנוחה ממושכת במצב שכיבה.
ההשפעות הפיסיות
כאמור, לוורטיגו יש השפעות שונות וכרגע נתחיל בהסברים על ההשפעות הפיסיולוגיות. אם כן, כאשר יש התקף של ורטיגו, האדם הסובל מכך חווה תחושה של חוסר התמצאות במרחב, תחושה כאילו העולם מסתובב סביבו או כאילו הוא נע בעוד העולם עוצר מלכת. מיותר לציין, שתחושות אלו גורמות לתחושה של חוסר אונים ובהלה.
ההשפעות על היום יום
לאחר שפרטנו לגבי ההשפעות הפיסיות האפשריות של הוורטיגו ניתן להבין טוב יותר את ההשפעות וההשלכות שלו על חיי היום יום של הסובלים ממנו. ובכן, כאשר אדם חווה התקף של ורטיגו ומרגיש כאילו העולם סובב סביבו לצד תחושת סחרחורת, ללא התראה מראש כמובן, הרי שגם חיי היום יום מושפעים מכך משמעותית! ההתקף, שיכול להגיע תוך כדי עבודה, נהיגה או כל דבר אחר ויכול להימשך דקות עד ימים, עלול להשפיע על התפקוד השוטף של האדם ולכן חשוב מאוד לטפל בוורטיגו בהקדם האפשרי.
אבחון ורטיגו
כדי לאבחן ורטיגו אצל אדם יש לבצע שורה של בדיקות שונות אצל רופא מומחה. זאת, כדי להבדיל ורטיגו מסחרחורות אחרות, כתוצאה מנפילה של לחץ הדם, מיגרנות וכדומה. בין הבדיקות שנעשות: בדיקות שמיעה, MRI או CT מח, בדיקת ENG של מערכת שיווי המשקל וכדומה.
אפשרויות טיפול
נכון להיום קיים טיפול תרופתי קונבנציונלי בוורטיגו. יחד עם זאת, ניתן לטפל בשורש הבעיה ולא רק בתסמינים שלה באמצעות ורטיגו טיפול טבעי. בין הטיפולים הטבעיים שניתן לקבל כדי להתמודד עם הוורטיגו ואולי אף למנוע אותו ניתן למצוא: רפלקסולוגיה, דיקור סיני וטיפול באמצעות צמחי מרפא. לעתים ההמלצה היא להיעזר בטיפולים שונים במקביל ולעתים ההמלצה היא להתמקד בטיפול או שניים בלבד. כמובן, בהתאם לחומרת המצב ובהתאם לאופי של המטופל ואורח החיים שלו.