רבים הסובלים מכאבי גב, ברכיים ובעיות יציבה שונות נדרשים להתאים מדרסים למיצוב ההליכה והעמידה למנח תקין ובריא. בחירת מדרסים מצריכה בדיקה מקיפה, להלן מספר טיפים שיסייעו לכם בבחירת מדרסים.
יותר ויותר אנשים מודעים לכך שישנו פתרון פשוט לבעיות הגב, הברכיים, העקב ולא רק אלא גם למחלות פנימיות הנגרמות כתוצאה מאי פיזור נכון של משקל הרגל ובפגיעה מתמשכת באיברים שונים בגוף. מדרסים אישיים מאפשרים התאמה מוחלטת של הצורך הספציפי של כל אחד לתיקון מנח הרגל בזמן עמידה והליכה. בעלי ניסיון אשר הזמינו מדרסים בהתאמה אישית מדווחים על שיפור משמעותי בתחושת הכאב.
ישנם סוגי חומרים נפוצים שמהם עשויים המדרסים הביו מכניים – גרפיט ופלסטיק. כאשר בשנים האחרונות החלו בודדים בארץ, לייבא ולייצר מדרסים מחומרים טבעיים (שעם), אשר משפרים את המענה על בסיס החומר הטבעי הנושם – לדוגמא, לחולי סכרת, ספורטאים ועוד.
המדרס הקשיח מצופה בשכבות שונות של משפרים לבלימת זעזועים וכו’.
ישנם מדדים שונים אותם מביאים לידי חשבון כאשר מכינים מדרסים ביו מכניים שונים והעיקריים שבהם הם אותם הלחצים והמשקלים העיקריים על כף הרגל והיציבה בכלל בזמן הליכה, עמידה ובעת פעילות ספורטיבית כגון ריצה.
חשוב לזכור שמדרסים ביו מכניים הינם מדרסים המהונדסים בצורה אישית לכל אדם בנפרד, על מנת להתאים לכל שינוי ולו הקטן ביותר שעשוי להשפיע ולשנות את היציבה והתמיכה הנדרשת לכל לקוח ולקוח.
המדרסים הקשים בניגוד למדרסים רגילים אינם מותאמים עם הזמן לצורת הרגל, קשיחותם גורמת לרגל להתרגל אליהם ולא להפך ובכך הם שומרים בצורה אידיאלית על שיפור היציבה לאורך זמן.
מדרסים ביו מכניים נועדו לטפל בעצם בכל בעיה, לדוגמא: יציבה לא תקינה, הקלה על חולי סכרת, דורבנים, קרסול כואב, כאבי ברכיים, כאבי גב, קריסה (פנימה או החוצה) של כף הרגל, בעיות של כף רגל שטוחה (פלטפוס) וכן קשת גבוהה בכף הרגל ועוד ועוד.
ספורטאים
בנוסף לשימושיים הקלאסיים, גם ספורטאים מוצאים במדרסים אלו את הפתרון האידיאלי למניעת שברי מאמץ, כאבי רגליים וגב ונקעים למיניהם הנגרמים מפעילות ספורטיבית עצימה.
עודף משקל
אנשים הסובלים ממשקל יתר לא ימצאו את הפתרון האידיאלי עבורם במדרסים רגילים, עבורם מדרסים קשיחים הם המדרסים המומלצים שכן הם יספקו תמיכה שתחזיק לאורך שנים.
אחריות
חשוב לשים לב לנושא האחריות, האחריות של יצרן המדרסים חייבת להיות לשלוש שנים לפחות, בשימוש נורמטיבי, הכוללת גם בדיקות תקופתיות לבדיקת אפקטיביות הטיפול.
זמן הסתגלות
ההסתגלות למדרס ביו מכני אינה מיידית, כיוון שמדובר במדרס קשיח, תהליך ההסתגלות עשוי להיות ארוך, בפרט כאשר מדובר בכף רגל המצריכה שינוי בזווית, או במצב כף הרגל.
לאחר ההתאמה הראשונית יש לפעול על פי ההנחיות של המכון, ולנעול את המדרס בהתאם לסרגל הסתגלות של שעות, לאורך מספר ימים כשלאחר כשבועיים יש לפגוש שוב טכנאי מומחה מהמכון על מנת לוודא שההתאמה הייתה נכונה ואין צורך בתיקונים והתאמות נוספות.
מכון שמבין אותך
חשוב לבחור מכון בו תרגישו בנוח, מכון שבנוסף למקצועיות גם ייתן לכם שירות סבלני, וכן יקשיב לצרכים שלכם וידע לאפיין את המדרס המתאים ביותר עבור השימוש שלכם בצורה המדויקת ביותר, וזאת על מנת שתקבלו את המוצר הטוב ביותר בסופו של תהליך, אשר יסייע לבעיה אותה הוא בא לפתור – שזו הרי תכלית כל העניין!