אל פתרון הבעיה הזו מתגייסים רופאות ורופאים מארצות מזרח אירופה שעלו כדי לתרום להצלת חיים בישראל. במחלקת הרדמה בבית החולים שיבא מתמחים עשרה רופאות ורופאים בוגרי תוכנית “מסע רופאים” של חברת ‘החוויה הישראלית’. הם סיימו את לימודי הרפואה בארצות מוצאם ובמסגרת התוכנית למדו עברית ועברו הכשרה והכנה למבחן הרישוי הישראלי.
מיד כשסיימו את התוכנית החלו בהתמחות במחלקת הרדמה והם שואפים להמשיך ולהתמקצע בתחום.
בדומה לבעיות חמורות אחרות גם המחסור הזה החריף לנוכח מגפת קורונה. בגלי התחלואה הקשים כאשר בתי החולים היו מוצפים במאושפזים רבים, מי שהשגיחו על המונשמים היו המרדימים. כך הצוותים הללו שנמצאים במחסור תמידי בכוח אדם איבדו את המעט שיש על חשבון חדרי הניתוח.
אסיה רוזנטל ואנסטסיה בריליאנט בחרו להגיע לישראל כי האמינו שכאן יהיו להן הרבה הזדמנויות להתקדם. לאסיה יש אח בישראל אך אנסטסיה לא דיברה עברית כלל כשהגיעה והיא חששה מפערי השפה. היא זוכרת מקרה מרגש בו טיפלה בילדה בת 8, דוברת ערבית, והיה להן חיבור מיידי ומיוחד לכל אורך האשפוז. טרס גורנקו ורושאן רולדן השתתפו בתוכנית עם בנות הזוג שלהם, גם הן רופאות. סיפור ההיכרות של רושאן ואשתו חוצה יבשות- הוא נולד בהודו, למד רפואה באוקראינה בה הכירו, ויחד הם התגיירו ועלו לישראל. פיוטר רובניי וליאוניד גולדמן נתקלו מקרוב במחסור. הם התאהבו בתחום בסטאז’, ביקשו ממנהל המחלקה להישאר להתמחות ואחרי מבחן קצר- התקבלו.
מארגני התוכנית המשותפת לחוויה הישראלית ומכללת רמב”ם ידע, מאמינים שמדובר במודל שיקל על המחסור ברופאות ורופאים ויחסוך זמן וכסף רב למדינה. בעוד המדינה משלמת על כל רופא שלומד בישראל כ-600 אלף שקלים והלימודים נמשכים 6 שנים, העלות המוערכת של תוכנית הרופאים היא כ-40 אלף שקלים לרופא בלבד. כמו כן, שיעורי המעבר שלהם גבוהים מרוב הסטודנטים הישראלים שלמדו בחו”ל ועמד השנה על 88.5 אחוז.
עמוס חרמון מנכ”ל ‘החוויה הישראלית’ אמר: ” זו השנה ה-14 בה אנו מביאים לארץ עשרות רופאים ממזרח אירופה ומסייעים להם להשתלב במערכת הרפואה הציבורית ולעלות לארץ. 700 הרופאים שהגיעו דרכנו עד כה לארץ הם חוד החנית של הרפואה ונעשה ככל שאל ידנו כדי שיגיעו עוד רבים כמותם ויתגברו את מערכת הרפואה שמשוועת לרופאים נוספים”.