הבטן היא אחד האיברים המשפיעים ביותר על המראה החיצוני ובעיקר על הדימוי העצמי. עודפי עור, שומן מיותר ורפיון שרירים עלולים להקנות לבטן חזות רופסת ולא מחמיאה, והדרך האפקטיבית ביותר לשנות את המצב היא ניתוח מתיחת בטן.
בעמוד זה תמצאו מידע מפורט אודות ההליך הכירורגי כך שתוכלו להבין האם הוא מתאים לכם.
מה כוללת מתיחת בטן?
עבור כל מי שמתעניין או מתעניינת באופציה של ניתוח מתיחת בטן – מידע חשוב במיוחד הוא הפעולות השונות שכולל ההליך הכירורגי. בהקשר זה חשוב להבין שכל ניתוח מותאם אישית למטופל או למטופלת, שהרי ישנם לא מעט הבדלים מבחינת מצב הבטן אצל כל אדם. באופן כללי מתבצעות 3 פעולות עיקריות ובמידת הצורך מספר פעולות נוספות.
הפעולות העיקריות במסגרת מתיחת בטן הן הסרת רקמות עור עודפות (ובפרט כשהמתיחה נדרשת לאחר דיאטה משמעותית שהובילה לירידה ניכרת במשקל אבל הותירה עודפי עור לא מחמיאים), שאיבת שומן (נקודתית באופיה ומוגבלת מבחינת כמות השומן, כך שלא מדובר בתחליף לדיאטה ושמירה על משקל תקין) והידוק שרירים כדי להקנות לאזור כולו מראה מוצק ומתוח. במידת הצורך תנוצל ההזדמנות לתיקון בקעים אם ישנם, ובחלק מהמקרים כולל ניתוח המתיחה גם הזזה של הטבור למיקום חדש שמותאם למראה המשודרג של הבטן.
אילו צלקות נשארות בעקבות ניתוח מתיחה בבטן?
כמו כל הליך כירורגי, גם מתיחת בטן כרוכה בצלקות. בהקשר זה יש להבחין בין מתיחה מלאה לבין מיני מתיחה, שבאופן טבעי מחייבת צלקת קצרה יותר, ובכל מקרה אם תעברו את הניתוח אצל כירורג פלסטי מיומן קרוב לוודאי שהצלקת תהיה פחות מורגשת (יחד עם זאת חשוב להדגיש כי אופי הצלקות תלוי מאוד גם במנותח/ת וביכולת הריפוי של הגוף, ואת אלה אין דרך לחזות מראש). הצלקת העיקרית הינה צלקת רוחבית באזור הבטן התחתונה, לרוב מתחת לקו הביקיני כך שהיא אינה חשופה, ולעתים נדרשת גם צלקת מעגלית באזור הטבור. במרבית המקרים עם הזמן הצלקות מיטשטשות והופכות דהויות ופחות ופחות ניכרות לעין.
סיבוכים וסיכונים אפשריים
כמו כל הליך כירורגי, גם ניתוח למתיחת הבטן כרוך בסיכונים – אמנם נדירים אבל חשוב להיות מודעים אליהם. סיבוך אפשרי אחד הוא דימום, כשבחלק מהמקרים יידרש ניתוח לניקוז הדם שנמצא מתחת לעור באזור המנותח. סיכון אחר נובע מההרדמה, ועוד סיבוך אפשרי הוא פקקת ורידים – קרישי דם שעלולים לשלוח תסחיפים גם לריאות. כשישנו סיכון ספציפי להיווצרות קרישי דם לנוכח המצב הרפואי של המטופל או המטופלת יינתן לכך מענה מראש (ישנם טיפולים שונים למניעת קרישת דם) ובכל מקרה כדאי להניע את הרגליים מיד לאחר הניתוח כדי להבטיח זרימת דם תקינה.
החלמה בעקבות ניתוח מתיחת בטן
בדרך כלל נדרש אשפוז של לילה אחד אחרי מתיחת בטן. לפני השחרור מוסרת החבישה, ולאחר החזרה הביתה תוכלו להתקלח. המנוחה המומלצת היא למשך כשבועיים, ולפעילות גופנית מאומצת תוכלו לחזור לאחר כחודשיים (אם כי חשוב כאמור להיות בתנועה כבר למחרת הניתוח, כדי להבטיח זרימת דם תקינה שגם תורמת להחלמה).
כאבים מסוימים הם תופעת לוואי נפוצה, וכדאי להיערך מראש עם משככי כאבים. תופעות לוואי נוספות הן נפיחות (במשך כשבוע עד שבועיים הנפיחות יחסית משמעותית ואז היא מתחילה להתפוגג בהדרגה עד שנעלמת לגמרי) וירידה בתחושה באזור הבטן (בדרך כלל למספר חודשים).
את השינוי ניתן להתחיל לראות כשהנפיחות מתפוגגת, ולאחר כחודש כבר ישנו הבדל משמעותי בין הלפני לאחרי. התוצאה הסופית באה לידי ביטוי לאחר מספר חודשים – ומחוללת פלאים הן מבחינת מראה הבטן והן מבחינת הדימוי והביטחון העצמי.
עוד על ניתוח מתיחת בטן תוכלו לקרוא בקישור הבא: