הן קטנות ומושכות הרבה תשומת לב, הן רחוקות מלהיות אסתטיות ובהחלט קשה להיפטר מהן, וכשהן מופיעות בכפות הרגליים הן עשויות להפריע לפעולת ההליכה ואף להכאיב. אז מה עושים וכיצד נפטרים מהן? ובכן יבלת היא נגע שנוצר מחדירה של נגיף הפפילומה לשכבת העור. הגוף אינו נשאר אדיש, אך כן לוקח לו כמה שנים טובות להצליח להתגבר על היבלת ואילו מגוון טיפולים מוכרים רק מסירים את החלק החיצוני, אך לא מגיעים לנגיף עצמו. מה אם כן עושים אם רוצים לומר לאותן יבלות ברגליים שלום ולא להתראות? יש כמה שיטות יעילות!
מדבק כואב ומעיק
רגע לפי שנסביר כיצד ניתן להיפטר מאותן יבלות ברגליים, נעצור לחדד מדוע צורך זה כה חשוב, גם אם היבלת מפריעה רק ברמה האסתטית. ובכן יש יבלות מדבקות (בעקבות זיהום נגיפי), כך שאותה יבלת בודדה עשויה להתפשט בכמה אזורים נוספים. כמו כן, לא כל היבלות ויראליות, והן לרוב מופיעות בכפות הרגליים וכרוכות בכאבים, ולו בשל נשיאת משקל הגוף.
6 אופציות לצד דגשים חשובים
- חנקן נוזלי – טיפול בחנקן נוזלי ישירות על פני היבלת הרבה פעמים מסייע, אך גם עשוי לייצר שלפוחית ולא פעם כעבור תקופה היבלת חוזרת.
- מוצרי טיפול שנמכרים ללא מרשם רופא – קיימות מגוון משחות שמסייעות לייבש את האזור ולעיתים גם להעלים את היבלת לגמרי, אל לרוב הן פחות יעילות.
- שימוש בחלב תאנה – רבים מכירים את שיטת הסבתא להיעזר בחלב של התאנה, אך בפועל החומר הזה עשוי להוביל לגירוי בעור.
- לייזר – מדובר בדרך מאוד יעילה ומהירה. הלייזר מחמם את האזור שיושב מתחת ליבלת, ובכך כלי הדם נסגרים, היבלת מתייבשת ולאחר שלושה שבועות היא נופלת. עם זאת, לא כל טיפול בלייזר רצוי, אלא יש לוודא שהסוג שעומד על הפרק אינו משאיר צלקות.
- טיפול קריותרפיה – בדומה לטיפול בחנקן, גם טיפול זה מייבש את אזור היבלת ובכך מוביל לנפילתה, אם כי שיטה זו יותר טבעית – לא מקפיאים את העור לזמן ממושך, אלא רק מגרים את הגוף להפריש חומרים מרפאים.
- טיפול אפילציה – שימוש זה נעזר במחט דקיקה שמוחדרת לשורש היבלת. המחט מעבירה זרם ששורף את כלי הדם שבסביבה, כך שהיבלת מתייבשת ונושרת. הטיפול נחשב יעיל אך יחסית כואב.
כיצד בוחרים?
כאשר יש יבלות ברגליים, באזור כה פעיל ושנושא משקל רב, חשוב לפנות לאנשי מקצוע שבקיאים בתחום ושעובדים עם שיטות מתקדמות. רק כך ניתן להיעזר בשיטה הטובה ביותר – בהתאם לנתונים אישיים ואופי היבלת. לצורך הדוגמה נציין שקיים וורמל – חומר לשימוש מקומי שאינו מומלץ לשימוש בעת הריון או הנקה, ובמקביל קיימות שיטות שעשויות להשאיר צלקות. מהי המסקנה? פתרונות לא חסרים, אך מקצועיות והבנה מקיפה בהחלט חשובים.