עלויות של דיור מוגן או בית אבות, ובמיוחד כזה הכולל שירותי סיעוד שונים, ידוע כגבוה מאד, מה שפחות ידועים הם אפשרויות התמיכה וההשתתפות הכספית שקיימות עבור כמעט כל שוהה, וחשוב להיות מודעים אליהם כדי להקל על העול ולא להפסיד כספים לחינם. לכל בית אבות סיעודי וזאת בין אם בחרתם בית אבות בחדרה או בית אבות ביהוד, תמיד תהיה זכאות לתמיכות שונות, אבל אם הלכתם על דיור מוגן- זה כבר לא כל כך מוחלט, שכן המדינה אינה משתתפת בעלויות הללו וגם הביטוחים השונים לא תמיד מוכנים לעשות זאת. אז בואו נתחיל מהתחלה.
מה זה דיור מוגן ולמה אין השתתפות בעלותו
דיור מוגן הוא בעצם מסגרת מגורים עם שירותים נלווים, דיור מוגן מיועד לעצמאיים באופן מלא המנהלים סדר יום בעל משמעות ואינם נזקקים לסיעוד או תמיכות שונות, אבל בכל זאת הגיל עושה את שלו וכבר אין להם את הכוחות לטפל בכביסות ובאוכל, ללכת פעם בשבוע לרופא ועוד סעיפים דומים. לכן, דיור מוגן הוא בעצם בניין סוויטות הכוללות לפעמים אפילו מרפסת נוף ופינת ישיבה, בבניין יש לא מעט פינוקים כמו בריכה, חדר כושר ומטבח וחדר אוכל כמובן, מרכז קניות ועוד, ולצידו צוות תחזוקה וגם צוות רפואי וסוציאלי למקרה הצורך. במקום מתנהלים חיים פרטיים אבל כל העבודה הטכנית היא על צוות העובדים, וגם הפיקוח הרפואי. דיור מוגן בכל עיר ובכל סגנון הוא תמיד בחירה של השוהה להקל על חייו, ולא צורך אמיתי בתמיכה, ולכן אין לו כל החזר או השתתפות מהממשלה. בשונה מכך, בית אבות רעננה לתשושי נפש או בית אבות סיעודי בפתח תקווה- יוכלו בהחלט לזכות בהחזרים.
מתי יש השתתפות כספית בשהות בבית אבות
כאשר מדובר במצב של תשישות נפש- כלומר ירידה משמעותית ביכולות הקוגנטיביות המגדירה את האדם כתשוש נפש, במקרה כזה יהיה צורך במגורים קבועים בבית אבות או מחלקה המיועדים לתשושי נפש, הם פחות משקיעים במרפסות ובבריכה [למרות שבהחלט קיימים בתי אבות בנתניה על חוף הים] ויותר בהשגחה רפואית וסוציאלית, ותמיכה פיזית וטכנית ככל שהיא נדרשת, במקביל, שנם מצבים בהם ההורה נדרש לשירותי סיעוד, כאשר יש ירידה בתפקוד המוטורי והפעיל, כמו קושי בניידות, קשיים באכילה או בשליטה על הסוגרים, וכדומה, במקרה זה יהיה צורך בבית חולים סיעודי הכולל שירותי סיעוד מלאים. במקרים כאלו יש תמיד אפשרות לקבל קוד מהמדינה או דרכי מימון אחרות. כאן לעזרתכם- תמיד יש דרך כזו עם הצוות של ברטה ייעוץ והכוונה לגיל הזהב.