בדיקת אולטרסאונד שד פרטי היא בדיקה אשר מתבצעת בעזרת שימוש בגלי קול בתדירות גבוהה על מנת לזהות צורות מבניות שונות בשד. בשונה משיטות אחרות, בבדיקת אולטרסאונד לא מתבצע שימוש בקרינה, אלא בגלי קלות, מה שהופך את הבדיקה לבטיחותית במיוחד.
אולטרסאונד שד פרטי היא בדיקה אשר מתבצעת בתור המשך בירור לממצאים מחשידים שעלו בבדיקות אחרות, בין אם מדובר על ריכוז נוזלים, גוש חשוד וכל ממצא אפשרי אחר. יחד עם זאת, ראוי לציין כי ניתן להשתמש בבדיקה בתור כלי אשר מסייע במהלך ביצוע דגימת ביופסיה מהשד.
כמו כן, חשוב לזכור כי ישנם מספר תרחישים בהם עולה הצורך הרפואי לביצוע הבדיקה, ביניהם:
- בעת בה רוצים להבין יותר אודות בעיה מסוימת שהתגלתה בבדיקות אחרות.
- כאשר עולה הצורך לביצוע בדיקות משלימות לממוגרפיה, לרבות כאשר מדובר על נשים צעירות.
- לצורך ביצוע ביופסיה.
תהליך הבדיקה
בדיקת אולטרסאונד שד פרטי מתבצעת בעת בה המטופלת שוכבת על כבי המיטה, ללא בגדים בחלק העליון של הגוף וללא כל תכשיט. לאחר מכן, ימרח הטכנאי ג’ל ייעודי על אזור החזה במטרה שיוכל להעביר את המתמר וכתוצאה מכך, לייצר את גלי הקול הנדרשים, כך שיהיה ניתן ליצור תמונה איכותית וברורה.
במהלך הבדיקה, יבקש הטכנאי מהמטופלת לשנות את תנוחתה על מנת לקלוט אזורים נוספים. כמו כן, ראוי לציין כי הבדיקה אורכת כחצי שעה, והיא מתבצעת ללא כל הרדמה ואינה מתלווה אל תחושת כאב כזו או אחרת. כמו כן, במידה ואין תופעות לוואי בסיום הבדיקה, ניתן לחזור לתפקוד רגיל במיידי.
רגע, איך כיצד מתכוננים לבדיקה?
בניגוד לדעת הציבור הרווחת אשר נוטה לחשוב כי מדובר על הכנה מורכבת, הרי שהמציאות משדרת בפנינו תמונה אחרת לחלוטין שכן, ניתן לאכול ולשתות כרגיל ובמידת הצורף אפילו לקחת תרופות קבועות בבוקר של הבדיקה. יחד עם זאת, חשוב להימנע ממריחה של קרמים שונים על השד במהלך יום הבדיקה. לקראת הבדיקה, יש להביא את כל הבדיקות הקודמות של השד וכמובן גם את ההפניה. כמו כן, מומלץ מאוד להגיע בלבוש נוח שיאפשר חשיפה של האזור הנבדק בלבד.
תוצאות הבדיקה
את ההדמיה עצמה תוכל לקבל המטופלת מיד בתום הבדיקה על מנת להעביר לרופא המטפל. ראוי לציין כי התמונות מהוות רק חלק מכל התהליך ולצורך השלמתו, עולה הצורך בפענוח של רדיולוג. למעשה, תוצאות הבדיקה מועברות ישר לפענוח ובתום הבדיקה, מעביר הרדיולוג את תוצאות הבדיקה המפוענחות לידי הנבדקת.
חשוב לזכור כי במקרים בהם התגלו ממצאים חשודים המתלווים לסיכויים משתנים להפוך לסרטניים, ההמלצה שתינתן לרוב תהיה לבצע ביופסיה, ולהמשיך את הטיפול בהתאם לתוצאות של הבדיקות הבאות בתהליך.