תושבת ר”ג בת 77 תובעת את קופת חולים כללית וטוענת כי מרכז רפואי בקליבלנד גילה סרטן שהקופה לא הצליחה לגלות משך שלוש שנים
“התלוננתי מספר פעמים על כאבי בטן עזים, והרופאה בקופת חולים כללית שלחה אותי לבדיקות דם ואמרה לי שהכל בסדר. ביקשתי ממנה שתפנה אותי לבדיקות נוספות, אבל היא אמרה שאין צורך”. כך טוענת חולת סרטן בת 77 מרמת גן שגילתה שלוש שנים מאוחר יותר כי היתה סיבה לתלונותיה. בקליבלנד התברר שהיא חולה בסרטן המעי הגס שלב 4 עם גרורות שהגיעו עד לכבד.
בעקבות הגילוי המר, היא הגישה בימים אלה תביעה נגד קופת חולים כללית בבית משפט השלום בכפר סבא באמצעות עורכי הדין ברק אביבי ואסף נוי.
מכתב התביעה עולה כי החל משנת 2011 התובעת התלוננה בפני רופאת המשפחה על כאבי בטן, צרבת ומליחות בפה. המטופלת נשלחה לבצע בדיקת גסטרוסקופיה שנמצאה תקינה. בסוף שנת 2013 כשמצבה החמיר היא טסה לבקר את בתה בארה”ב והחליטה להיבדק בקליבלנד קליניק – אחד המרכזים הרפואיים המובילים בארה”ב. בחודש פברואר 2014 הגיעו תוצאות הבדיקה לפיהן היא חולה בסרטן המעי הגס עם גרורות בכבד. האיחור באבחון כשהסרטן כבר הגיע לשלב 4, חייב ביצוע טיפולים וניתוחים קשים שגרמו לאשה לסבל רב ומעמידים אותה במצב בו סיכוייה למות ממחלתה בשנים הבאות הינו גבוה במיוחד.
מומחה מטעם התביעה קבע בחוות דעתו כי כאשר המחלה נמצאת בשלב הראשוני נוצרים גידולים מקומיים והסיכוי להירפא הינו כ- 90% ללא כל טיפול כימותרפי משלים. שלב זה ניתן לאבחון מוקדם באמצעות בדיקת קולונוסקופיה הבודקת את המעי הגס לאורכו ומאפשרת תוך כדי הבדיקה, כריתת פוליפים ולקיחת ביופסיה מנגעים חשודים במעי. לדבריו בדיקת קולונוסקופיה מהווה הנחייה של משרד הבריאות ומרבית האיגודים המקצועיים הרלבנטיים בשל גילה ובשל תלונותיה.
המומחה ציין בחוות דעתו כי התובעת פנתה מספר פעמים לרופאת המשפחה עם תלונות על כאבי בטן חוזרים כשהייתה בגילאים של 69-73, מה שחייב הפנייה לביצוע בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה ועל אחת כמה וכמה לבדיקת סקר. אך בקופת החולים בחרו להסתפק בבדיקת גסטרוסקופיה בלבד ותבחין נשימה.
פרק הזמן שלוקח לגידול לעבור משלב של פוליפ טרום ממאיר לממאיר, קרי לשלב I, מוערך בכ- 10 שנים ולכן המומחה העריך כי בשנת 2011, בדיקת קולונוסקופיה הייתה מובילה לאבחון מוקדם של סרטן המעי הגס בשלב 1 או 2 והנגע היה נכרת במקום בגישה אנדוסקופית ללא ניתוח, או בניתוח כריתה חלקית של המעי הגס בלבד וחייה היו ניצלים.
המומחה קבע בחוות דעתו כי אבחון סרטן המעי הגס בשלב 4 אינו כורח המציאות ובטח לאור העובדה שהמטופלת התלוננה על כאבי בטן משך שנים. לכן הוא סבור שהייתה התרשלות של רופאי הקופה שהובילה לאבחון באיחור של שלוש שנים של סרטן המעי הגס אצל התובעת.
באי כוחה עורכי הדין ברק אביבי ואסף נוי טוענים בתביעה כי לפני שחלתה בתובעת תפקדה בצורה מלאה וניהלה אורח חיים פעיל ועשיר ביותר ומאז האירוע ובמשך זמן רב לא יצאה התובעת מביתה והיא נמצאת במצב נפשי ירוד. היא תובעת לקבל פיצוי בין היתר בגין כאב וסבל, עזרת צד ג’ והוצאות רפואיות.