הבית שלנו אמור להיות המקום הבטוח והנוח ביותר עבורנו, ולכן מי שסובל מנכות פיזית מוזמן להכיר מגוון פתרונות מדויקים. פתרונות שהופכים את הדירה להרבה יותר נוחה ונגישה. אם רק בודקים, מגלים מגוון התאמות שניתן לבצע ובמקביל מגוון מוצרים ייעודיים שניתן לשלב. החוכמה היא להגדיר באופן נקודתי צרכים, דגשים ואילוצים ובהתאם לסף הממצאים לבצע התאמות מדויקות. אז מה ניתן לעשות? אספנו עבורכם מגוון אפשרויות שכדאי לקחת בחשבון.
5 תוספים משמעותיים
לפעמים עזרים קטנים מייצרים הבדל סופר משמעותי, קבלו מספר כיוונים:
- כריות לפצעי לחץ – כרית לפצעי לחץ מאפשרת לשבת לאורך זמן מבלי לסבול מבעיות משנה ולהשיג הקלה משמעותית. בקטגוריה זו קיים מבחר גדול, אך בעיקרון הכריות הנ”ל יודעות להעניק הגבהה נחוצה, לתמוך בישיבה נוחה, מותאמות עבור ניקוי תדיר, משפרות סימטריה בעת ישיבה, מונעות חיכוכים מעיקים ומסייעות לפזר לחצים.
- כורסאות ארגונומיות – פתרון נוסף שתומך בישיבה ממושכת. כורסאות טלוויזיה לקשישים מראש מותאמות לבעיות שמאפיינות את קהל היעד. מציעות תמיכה נכונה לרגליים (ע”י הדום נשלף), מאפשרות להטות את הזווית של הגב ע”י שליטה חשמלית ואף מאפשרות להגיע לזווית שתומכת בקימה נוחה.
- לחצני מצוקה – כיום ניתן להתקין לחצני מצוקה בכל חדר, כך שע”י לחיצה פשוטה מוקדי החירום מקבלים קריאה ומתייצבים כנדרש. לא רק מציל חיים, אלא גם תומך בתחושת הביטחון.
- מעלון – מדובר בדירת שני מפלסים שמכילה מדרגות? לא נחוצים שינויים משמעותיים, אלא רק להתקין מעלון!
- אפליקציית בית חכם – בעידן של היום, רק נותר לבחור טכנולוגיה שתומכת בתפעול בית חכם. מדובר בטכנולוגיה שניתן לנהל דרך הנייד הפרטי. ניתן לפתוח דרכה את הדלת, להדליק מזגן, לכבות אורות ועוד שלל משימות יומיומיות מבלי לצאת מהמיטה.
5 שינויים במתאר הקיים
שווה לשקול את השינויים הבאים:
- תוספת של סף/רמפה – מתניידים בכיסא גלגלים? מוטב להתקין בכניסה לבית סף ובכניסה לבניין רמפה. הרעיון הוא לאפשר כניסה חלקה ללא סיוע של אדם נוסף.
- הגדלת מפתחים – עבור מי שנתמך בהליכון או בכיסא גלגלים, מוטב להגדיל את המפתחים של המעברים לרוחב של לפחות 80 ס”מ.
- הרחבת מסדרונות – מי שנעזר בכיסא גלגלים עשוי להתקשות לעבור במסדרונות צרים ועל כן עוד בשלבי התכנון מוטב להגדיל את הרוחב של המסדרונות, תוך דגש על מיקומים בהם יש פנייה של 90 מעלות.
- מקלחון נגיש – הרבה פעמים יימצא עדיף לוותר על אמבטיה ובמקומה להתקין מקלחון רחב. כזה שמאפשר כניסה ויציאה נוחה ובעיקר עצמאית. כמו כן, יש לוודא שהריצוף מעניק חספוס כמה שיותר משמעותי כנגד החלקה וכמובן שגם רצוי להתקין מאחזים שמגבירים את תחושת הביטחון ותומכים בהתנהלות עצמאית. מעבר לכך, יש לוודא שמתקינים את הכיור ואת האסלה בגובה מותאם צורך.
- הנמכת ריהוט – עבור אנשים שסובלים מלקות פיזית, מוטב להתאים באופן מושכל את הגובה של הריהוט. הן בחדר השינה ובסלון והן בחדר האמבט ובמטבח. יש לבחון בקפידה גובה רצוי של ארונות, כיור ומשטחי עבודה.