בשנים האחרונות מתפתחת תעשיית מזון קטנה וחכמה, סוג של קפסולה מיוחדת, בקטגוריה של חטיפים לכלבים. אם ‘במבה’ ו’ביסלי’ הם כמעט מילות קסם כשמדובר בילדים, אז החטיפים האלה הם חטיפי בריאות להיטים בינלאומיים, וכל כלב שאוכל אותם זוכה ליחס של מינימום דוכס עם דם כחול. מעבר לעובדה שהם עשויים מחומרים תזונתיים מעולים שתורמים תזונתית לבריאות הכלב, הם גם מגיעים בצורות מדליקות: עצמות קטנות, עוגיות, בצורה של מקלות, בצורת ביסקוויט, נקניקיות, טבעות, בייגלה, ועוד.
חטיפים לכלבים עשירים בערכים תזונתיים
חטיפים לכלבים גם מציעים מגוון טעמים עשיר, למשל: טעמי בשר-כבש, דג סלמון וירקות. בהרבה חטיפים יש וויטמינים ודגנים חיוניים שתורמים לבריאות של הכלב ולמראה היפה שלו. רוב החטיפים עשויים מעוף, בשר בקר, דגים, ברווז, ירקות, וחלקם, כאמור, גם מועשרים בוויטמינים שונים, ממש כמו תוספי-מזון במוצרי בריאות ‘קלאסיים’. יש חטיפים רכים, ויש שיותר קשים-ללעיסה. יש חטיפים שממש מוגדרים ‘חטיף דנטאלי לכלב’. ו’חטיף לעיסה’. מתן חטיפים לכלב יכול להיות חלק מעזרים בתהליך האילוף, בפוזיציית ”ארצה”, ובאופן שוטף חלק מתמריץ על משמעת טובה, על התנהגות חיובית, או סתם פינוק של אחר-הצהריים.
חטיף של חמש אחרי הצהריים, ממש כמו מלכת אנגליה
השימוש בחטיפים לכלבים הוא גם בעל משמעות מעבר לתזונה נכונה. חטיפים כאלו יכולים לסייע לכלב לשמור על ניקיון פנימי של הפה והשיניים, לשמור על פרווה מבריקה, על ערנות ואנרגיה, ועוד. כשבוחרים חטיף לכלב, חשוב להקפיד לא רק על הצורה המדליקה של החטיף, אלא במיוחד כמובן על הערכים התזונתיים שלו. מומלץ לגוון לכלב את סוגי החטיפים ושיהיו לה כמה אופציות. חשוב גם שלא לתת לו יותר מדי חטיפים, שלא לגרום לו להשמנת יתר.
אז איך באמת בוחרים נכון?
חשוב לוודא שהחטיף עבר בקרת-איכות ושהוא מפירמה ידועה בתחום. לא להתפשר על חטיפים זולים של מותגים לא-מוכרים. חשוב לוודא שעל האריזה מפורטים הוויטמינים והרכיבים הרלבנטיים. חשוב לוודא שהיצרן הוא שם מוכר ולא איזה חובבן-תורן שמוכר בזול מוצר שאחר כך ‘יעלה לכם ביוקר’-בבריאות. רבים מיצרני מזון-כללי לכלבים מייצרים גם חטיפים לכלבים. כשמותג חזק, אמין ומבוקש בתחום של מזון לכלבים מייצר גם חטיפים לכלב, אז ברור שהוא יקפיד על סטנדרטים גבוהים בכל קטגוריית-ייצור שלו.
סימן נוסף לזהות חטיף איכותי הוא גם תגובת הכלב עצמו: אם הכלב יאהב את החטיף, הוא יאכל אותו מהר ויבטא סימנים של ‘רוצה עוד’ בכך שייגש אל האריזה, יתקרב אליכם, יקשקש בזנב, וכו’. יש חטיפים ממש קטנים שהכלב יחסל ב’ציק-צ’אק, ויש גדולים יותר שיצריכו ממנו התעסקות: הוא ילך איתם הצידה, ישכב על הרצפה ויתחיל ‘להתעסק’ איתם בין השיניים. בשני המקרים זה בסדר גמור. זו התלהבות.
מומלץ לבחור בחטיף של מותג מוביל, מוכר עם ‘קבלות’
תקפידו לבחור את החטיפים לפי גיל הכלב וגודלו, יש כאלה שיתאימו יותר לכלב צעיר, וישנם שיתאימו לכלבים מתבגרים. אם נשווה את זה לעולם התינוקות, אז כמו שמחלקים את הדייסות ל’שלבים’ לפי גיל התינוק, כך אף אמא לא תיתן לתינוק בן-חודש דייסה שמתאימה לתינוק בן שנתיים. יש חטיפים לכלבים שהם יבשים לגמרי וישנם חטיפים עם טיפה לחות. שימו לב שגם זמן-המדף של החטיפים רשום על האריזה. אם הכלב שלכם רגיש באופן מיוחד, יש גם חטיפים מחומרים היפו-אלרגניים.
הייתם מאמינים שיש גם חטיפים לכלבים ללא גלוטן?! מסתבר שה’טרנד’ הזה מגיע גם לתחום הזה. אז שוב, אם הכלב שלכם רגיש במיוחד, יש לזה פתרונות בקטגוריית החטיפים לכלבים. מומלץ לקנות חבילות גדולות של חטיפים, שביחס של מחיר מול כמות הם זולים יותר. אפשר להעביר מתוכן לכלי אחסון קטן יותר, ובכל פעם למלאו מחדש.
לסיכום, הכלב הוא ידידו הטוב ביותר של האדם, וכנראה שהחטיף הוא ידידו הטוב ביותר של הכלב.