מחקר ענק קבע: חיזוק משמעות לכך ש כל התרופות בקבוצת הטיפול החדשהSGLT2 מפחיתים אשפוזים בגין סיבוכים קרדיו וסקולריים בכ-40% ומפחיתים את שיעורי התמותה בקרב כל חולי הסוכרת (מסוג 2) במעל ל-50% !
מחקר חדש בשם CVD-REALפורסם בימים האחרונים מטעם ענקית התרופות הבריטית ‘אסטרהזניקה’ בכנס המדעי של האיגוד האמריקאי לקרדיולוגיה -ACC(American College of Cardiology) שהתקיים בוושינגטון, ארה”ב ממנו עלה כי קבוצת הטיפול לסוכרתSGLT2 מפחיתה את הסיכון הקרדיו-וסקולרי, אשפוזים ותמותה בקרב סוכרתיים מסוג 2. התוצאות המרשימות של המחקר מ’החיים האמיתיים’, הראו הפחתה בכל הפרמטרים גם בהשוואה לקבוצות טיפול ותרופות אחרות לסוכרת הקיימות היום בשוק. המחקר שהינו מקיף במיוחד בדק 365 אלף חולים, אשר הינם חולי סוכרת סוג 2 ברמות שונות של המחלה ולאו דווקא חולים שעברו כבר אירועי לב, כמו שנבדקו עד כה במחקרים אחרים. המחקר נעשה ע”י ענקית הפארמה הבריטית אסטרהזניקה וכלל את כל 3 התרופות מקבוצת הטיפול–פורסיגה (של חברת אסטרהזניקה), אינקובנה (יאנסן), ג’ארדינס(אלי לילי ו-BI).
הממצאים העיקריים של המחקר –עד היום המחקרים בסוכרת (שהיא כידוע מחלה עם סיבוכים קרדיו-וסקולריים) והקשר של תרופות סוכרת והפחתה באירועי לב, נעשו רק על אוכלוסייה בסיכון גבוה וכן עד היום נבדקה רק תרופה אחת מהקבוצה בנושא זה.זהו המחקר הראשון שבדק אוכלוסייה רחבה של חולי סוכרת סוג 2 ובהשוואה לטיפולים אחרים למחלה.
המחקר אסף נתונים אמיתיים(Real world data evidence) של חולים בארה”ב ובעוד 5 מדינות באירופה: דנמרק, נורווגיה, שבדיה, בריטניה וגרמניה. המחקר יוצא דופן בהיקפו והשתתפו בו 365,000 חולי סוכרת סוג 2 ברמות שונות שקיבלו טיפול מסוג SGLT2 (כדור, שמפנה בשתן את הסוכר העודף מהגוף).
המחקר מצא הפחתה של אשפוזים בגין אירועי לב ב- 39% בקרב אוכלוסיית חולי הסוכרת ממגוון רחב של רמות מחלה וכן, הפחתה של מקרי מוות לסוכרתיים ב- 51%.
נושא הבטיחות וההשפעה היעילה של כל תרופות הקבוצה נמצאו יעילות ובטוחות ומשפיעות במניעת התקפי לב, אשפוז ומוות כתוצאה מאירוע לב מהמחלה ואף מסיבות אחרות של המחלה ברמה של class effect.
כמו כן המחקר השווה את הטיפולים מסוג SGLT2 לטיפולים אחרים הקיימים היום לסוכרת, כלומר הראה שהתועלות מטיפול מקבוצת SGLT2 מועדף על פני טיפולים מקבוצות טיפול אחרות
מנגנון ה SGLT2 – – מפנה את הסוכר דרך השתן
עד לאחרונה לא היה ידוע שדרך השפעה על הכליה ניתן להוריד את רמות הסוכר בדם. בשנתיים האחרונות מאושרות 3 תרופות חדשות ברחבי העולם, ממשפחת תרופות חדשה,מעכבי הSGLT2 לטיפול בסוכרת. מדובר על מנגנון ייחודי של קבוצת טיפול חדשה שפועל על בסיס העובדה, שהכליה מסננת את הדם ויודעת לנווט הפרשות מחוץ לגוף בעוד שהיא סופחת חומרים חיוניים לשימוש חוזר במחזור הדם. אצל אדם בריא מולקולת הסוכר היא חיונית והיא מוחזרת לגוף, אך לחולי סוכרת סוג 2 יש כבר עודף סוכר בדם וכאן נכנסות לפעולה התרופות מקבוצת הטיפול החדשה. התרופה מפריעה לכליה לספוג מחדש את הסוכר ומסלקת אותו דרך השתן.
כתוצאה מהטיפול, הסוכר בדם יורד, מה שמסייע להשיג את המטרה מס’ 1, והיא הורדת ה- HbA1c (רמות הגלוקוז בדם). ובנוסף, ולא פחות חשוב, כפועל יוצא מיציאת הסוכר דרך השתן, משיגים שתי מטרות נוספות. האחת היא ירידה במשקל (בין 3-4 ק”ג קבועים שלא עולים בחזרה) בנוסף, ומכיוון שהתרופה מהווה משתן, הרי שישנה גם השפעה על ירידת לחץ הדם וזוהי דוגמא לטיפול רב מערכתי.
מסייע ותומך בבעיות הנוספות של רוב הסוכרתיים: עודף משקל ולחץ דם!
כ-90% מחולי סוכרת מסוג 2 הינם בעלי עודף משקל, בנוסף הינם סובלים מיתר לחץ דם, ושומנים בדם. גישת הטיפול החדשה מתבססת על הידע הרב שהצטבר היום, שמבין שסוכרת היא מחלה רב מערכתית. עודף משקל הוא אחד הגורמים לסוכרת. ולכן, הגישה הטיפולית החדשה מתמקדת גם על המרכיבים הבעייתיים של פרופיל החולה בדרך הטיפולית.