גזים אשר נוצרים בבטן הם תופעה טבעית ומוכרת ובדרך כלל אין כל צורך בהתערבות רפואית. התופעה נגרמת על ידי החיידקים אשר נמצאים במעי באופן קבוע ועוסקים בפירוק המזון.
הגז הוא בסך הכול תוצר לוואי אשר משתחרר בדרך זו או אחרת. דרך נוספת לתופעה היא על ידי בליעה של אוויר שמתרחשת בדרך כלל כאשר אנו אוכלים בפה פתוח, לועסים מסטיק או בולעים את המזון מהר מידי. כאשר מדובר על טיפול בגזים כלואים או בטן נפוחה אז הטיפול יכול להיות מניעתי כך שמלכתחילה לא נכניס לגוף מזון שאנו רגישים אליו. במקרה כזה התופעה עשויה להצטמצם מאוד ואף להיעלם.
מה גורם לבעיות גזים
ישנן מחלות שונות שעלולות לגרום להחמרה של בטן נפוחה וגזים. גם מצבים נפשיים שונים עלולים להשפיע על הרגישויות השונות אך ניתן למנוע את התסמינים או להרגיעם וזאת על ידי פניה לתחומים שונים ברפואה האלטרנטיבית, צמחי מרפא וכעוד:
- נטורופתיה – בניגוד לרפואה הקונבנציונלית שמטפלת בבעיות ובמחלות מדובר על תחום שמטפל בבני אדם. במצב כזה אין באמת טיפול בתופעה אלא טיפול באדם שסובל ממנה. לא כל אדם יקבל את אותו סוג הטיפול והטיפול מותאם באופן אישי
- עיסוי הוא דבר נהדר וככל שמדובר בבטן תוכלו לבצע אותו בעצמכם. עיסוי לבטן עם כף היד בכיוון השעון או בצורה של סימן שאלה לכיוון מטה יוכל לסייע מאוד בהרגעה של המצב ובהפחתה של כמות הגזים שהצטברו. אפשר גם לעשות שימוש בשמן ארומטי.
- ניתן גם לשכב על הבטן כאשר מניחים כרית מתחת לבטן. הלחץ יסייע לשחרר את הגזים.
- מריחה של ערק על הבטן או שתייה של תה שומר גם הם עשויים לסייע בהפחתת הלחץ.
- שימוש בקימל יביא לספיחת גזים. ריחו וטעמו של הקימל הם חזקים מאוד ולכן לא מומלץ להכניסו אל תוך האוכל ורצוי לצרוך אותו לחוד.
תסמונת המעי הרגיז מביאה אתה גם רגישות לסוגי מזון שונים. רגישות לחלב ומוצריו (יוגורטים, פשטידות גבינה ועוד) עשויה להביא לבעיות של גזים שנכלאים במעי ומומלץ במקרה כזה להימנע מצריכת חלב ולעבור לתחליפים.