אנשים רבים חוששים מטיפול ספציפי בשיניים, כמו למשל עקירת שן בינה. היום, קיימים טיפולי מתקדמים יותר בתחום זה, אשר יכולים להקל את פעולת העקירה, כמו השיטה של עקירת שן בינה – ד”ר רוזן וד”ר סלע.
למרפאה של ד”ר רוזן וד”ר סלע ניסיון רב של טיפולים באלפי שימי בינה, אם תחת הרדמה מקומית והן באמצעות סדציה תוך ורידית. אין צורך בכמה פגישות או החלמה של כמה פעמים על מנת לעקור את שן הבינה. יש לציין, כי שן בינה, צומחת באופן אי סימטרי והסכנה היא ששן הבינה, עשויה לפגוע בשיניים אחרות. לפעמים מטופלים רבים, סובלים ממצב נקרא שן בינה כלואה, מצב זה קורה, כאשר שן הבינה אין לה די מקום לצמוח ושיניים אחרות פשוט תופסות את מקומה. ישנן שיני בינה שבוקעות בצורה בעייתית , מה שמצריך את עקירתה
באילו מקרים מתעורר הצורך בעקירת שן בינה?
כאשר מתפתחת עששת בשיניים של מטופלים, כאשר העששת כבר חודרת לכל האזורים בשן עד למוך השן. במוך למעשה, מצויים כלי הדם והעצבים. ישנם מקרים אשר בהם ניתן להציל רק חלק מהשן באמצעות טיפול שורש, אבל אם הטיפול נכשל, לא תהיה ברירה כי אם לעקור אותה. מקרים אלה מצריכים שיטות מתקדמות יותר, כגון השיטות של עקירת שן בינה – ד”ר רוזן וד”ר סלע. המרפאה מציעה למטופליה הקלה משמעתית בעקירת שיני בינה בעייתיות בטיפול אחד. יש לדעת, כי שיני בינה הן האחרונות שצומחות והן צומחות יחסית בגיל מאוחר, בין 17-25. יש לבצע בדיקות וצילומים לפני עקירה של שן בינה, למשל צילום CT דנטלי, בדיקת כירורג פה ולסת ורק אז, ניתן יהיה להתחיל בפעולת העקירה עצמה.
מדוע עקירת שן בינה מצריכה זהירות יתר מכירורג שיניים?
מדובר על פעולה כירורגית, אשר דורשת הרדמה מקומית שעורכת כחצי שיעה. יש לדייק בגלל שהמיקום של שן הבינה הוא בעייתי. הבעיה במיקום היא ששיני הבינה, מוקמות בסוף החניכיים. יש צורך, לאחר עקירת שן הבינה, לבצע תפרים כאשר התפרים נמסים מעצמם. סימני הנפיחות ייעלמו וכן, לא תהיינה הגבלות בתנועות הפה, כאשר מיקום העקירה ירגע. לרוב, יידרשו כעשרה ימים עד שהמקום של עקירת שן הבינה יחזור לקדמותו. יש לשים לב אצל מי תבצעו עקירת שן בינה, על מנת שחלילה לא יהיו נזקים בעצבים של הלסת או חלילה שבר. זו הסיבה כי עקירת שן בינה – ד”ר רוזן וד”ר סלע, בשיטות חדישות, יגרמו לעקירה בטוחה בפעולה אחת
ביקורת במרפאת השיניים תמנע כאבים ועקירה מאוחרת של שן הבינה
כאשר שיני בינה כואבות, הכאב הוא חזק ואפילו בלתי נסבל. על מנת לא להגיע למצבים אלה, יש להגיע לביקורת אחת לשישה חודשים בקליניקה ש רופא השיניים, לדאוג לצחצוח של כמה פעמם ביום, במיוחד בבוקר, בערב ולאחר ארוחות. יש לבצע ניקוי אבנית ובכך, תוכלו גם בצע עקירת שן בינה, כשאר בצילום הפה, ניתן לראות אם שיני הבינה הן בעייתיות ויש לעקור אותן.