האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית בהסתדרות הרפואית, קורא למשרד הבריאות לדרוש מיבואני משתלי חזה מסיליקון תעודת אחריות אחידה למשך 10 שנים לפחות: “יש לסווג את משתלי השד כאביזר רפואי שלא ניתן לתקנו ולכן האחריות צריכה להתייחס להחלפת המשתל בחדש”
נייר עמדה חדש של האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית בהסתדרות הרפואית הכולל טבלה המסכמת את הסיבוכים השכיחים לאחר ניתוח הגדלת חזה עם משתל סיליקון ג’ל, מעלה את הצורך החיוני בתעודת אחריות אחידה על משתלים. בנייר העמדה המתפרסם היום (רביעי 12.9.2018) קורא האיגוד למשרד הבריאות לאמץ את המלצותיו באופן אחיד בעת מתן אישור ליבוא משתלי חזה מסיליקון לישראל.
ד”ר מאיר כהן, יו”ר האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית הסביר כי: “באופן מפתיע מצאנו כי מדינת ישראל לא דאגה להסדיר את זכויות הנשים מבחינת אחריות לטיפול בסיבוכים בגלל משתל סיליקון, הכוללים בין היתר קפלים במשתל, קרעים וצניחה של השד. כמו גם היווצרות קופסית (רקמת חיבור צלקתית) סביב המשתל הגורמת להתקשות וכאבים. האיגוד ניסח הצעה לתעודת אחריות אחידה והוגנת השומרת על זכויות האישה ובריאותה ואנו קוראים למשרד הבריאות לאמץ את המלצותינו באופן אחיד בעת מתן אישור ליבוא משתלים לישראל”.
מנתונים שנאספו מיבואי משתלים באמצעות חברי הוועדה שכתבו את נייר העמדה עולה כי מדי שנה מוחדרים בישראל כ – 8,000 משתלים במהלך ניתוחי חזה.
ד”ר רם סילפן, מומחה בכירורגיה פלסטית אשר עמד בראש הוועדה מציין כי: “החדרת משתל סיליקון קשורה באופן ברור לבעיות מידיות ומאוחרות הדורשות ניתוח משלים. על אף זאת לא הגדירו בארץ נוהל אחיד והוגן לאחריות יבואני המשתלים. אנו קוראים למשרד הבריאות לסווג את משתלי השד כאביזר רפואי שלא ניתן לתקנו ולכן האחריות צריכה להתייחס להחלפת המשתל בחדש למשך 10 שנים ובמקרים מסוימים ללא הגבלת זמן”.
נכון להיום זכויות האישה אשר לגופה הוחדרו המשתלים לא הוגדרו והיא מקבלת היום “תעודת אחריות” שערכה מוטל בספק ויש בה אף מידה של הטעיה. האיגוד מדגיש כי תקופת האחריות מסתיימת בתחומים רבים לאחר עשר שנים ולכן בפרק זמן זה על האישה לפנות למנתח הפלסטי על מנת להיבדק ולקבל מידע על החלופות לרבות מעקב או החלפת המשתלים.