דר’ גלית מטצקי עם מידע מרגיע על דרכי טיפול בחרדה דנטלית וכיצד ניתן להפחית את החרדה בזמן טיפול שיניים.
דר’ גלית מטצקי: “רופא צריך לקחת ברצינות מטופלים עם חרדה דנטלית”
דר’ גלית מטצקי מודעת לכך שקיים פחד היסטורי נפוץ מרופאי שיניים, על אף שתחום רפואת השיניים הוא אחד מתחומי הרפואה המתקדמים ביותר בעולם הרפואה, טיפולי שיניים בעבר הרחוק היו פחות מתקדמים ומותאמים למטופלים ומטופלות כפי שהם היום.
רפואת שיניים החלה עוד בעת העתיקה, שמירה על בריאות השיניים והפה מופיעה עוד בברכת יעקב אבינו בספר בראשית, ממשיכה לימי הביניים ועד רפואת השיניים המודרנית, בדרך ניתן לגלות שיפור בצורות הטיפול בשיניים ואפילו שתלים דנטליים היסטוריים שהלכו והשתפרו עוד טרם הקפיצה המשמעותית בטיפולי השיניים במאה ה- 21 ובמיוחד בעשרות השנים האחרונות עם פיתוחים טכנולוגיים, ויכולות פענוח והדמיות.
האתגרים ההיסטוריים העיקריים בתחום רפואת השיניים בהיבט הפחד והחרדה הם הכאב בזמן הטיפול והרעש החיצוני והפנימי במהלך הטיפול. בעבר טיפולים בוצעו ללא הרדמה או טשטוש והכאב במהלך הטיפול ליווה את האנושות במשך אלפי שנים. לאחר כניסתם לפעולה של חומרי ההרדמה והטשטוש כחלק ממהפכת ההרדמה בעולם הרפואה, הכאב ההיסטורי פחת משמעותית והוחלף בחרדה מטיפול שיניים, חרדה דנטלית.
דוקטור גלית מטצקי, רופאת שיניים בכירה, לוקחת את אתגר החרדה הדנטלית ברצינות יתרה: “החרדה הדנטלית מופיעה בקרב שליש מהאוכלוסייה, על אף ההרדמה וההתקדמות המשמעותית בתחום לא מעט מטופלים עדיין חרדים – כאלה שחוו בעבר חוויה שלילית או מכאיבה, מטופלים בעלי חשש היסטורי מכאב או רעש בזמן הטיפול, מטופלים הפוחדים מחוסר שליטה במהלך הטיפול. צריך לקחת את החרדה של המטופלים ברצינות!”.
איך פותרים חרדה דנטלית? הפתרונות של דר’ גלית מטצקי:
חרדה דנטלית היא לא גזרת גורל וניתן להפחית אותה ולהקל על חרדת מטופלים כך שיוכלו לעבור את הטיפול ללא חששות, חרדות או לחצים.
מפחדים לקבוע תור לרופא או רופאת שיניים? דר’ גלית מטצקי עם דרכים להפחתת חרדה דנטלית בזמן טיפול שיניים:
- ראשית, יחסי אנוש טובים, סבלנות ויחס חם כלפי המטופלים יסייעו משמעותית להפחתה בחרדה
- מטופלים רבים נעזרים בגז צחוק. הוא מתאים לרוב האוכלוסייה כולל ילדים ועוזר מאוד בהורדת מפלס החרדה.
- חלק מטיפולי השיניים המורכבים מבוצעים תחת הרדמה מלאה, לעיתים גם אם הטיפול לא מורכב, כאשר אופי המטופל יצריך זאת.
- חשוב שהמטופלים יקבלו הסבר מלא על הטיפול והתראות תוך כדי הטיפול על השלב הבא עד לסיום הטיפול, שקיפות מלאה מסייעת להקלה בחרדה דנטלית.
- על המטופל או המטופלת להגיע לביקורות תקופתיות, לשמור על היגיינת הפה והמלצות רפואיות, לבצע הסרת אבנית תקופתית ולצמצם את הסיכוי לבעיות בשיניים. אלו יפחיתו את מספר הפעמים שיהיה עליכם לעבור טיפולי שיניים מורכבים או כאלו הכוללים טיפולים שעשויים לעורר חרדה דנטלית ברמות משתנות.
יצירת קשר עם מרפאות שיניים ד”ר גלית מטצקי – 1-700-505-303