האגודה למלחמה בסרטן ומשרד הבריאות ציינו את יום הסרטן הבינלאומי במסיבת עיתונאים שבה הציגו המשתתפים נתונים מעניינים על היקף מחלת הסרטן בישראל, על סיכויי ההחלמה מהמחלה ועל המאמצים למציאת תרופה למחלה.
פרופ’ ליטל קינן-בוקר, סגנית מנהלת המרכז לבקרת מחלות במשרד הבריאות הציגה שיש בישראל כ- 29,500 חולי סרטן חדשים המאובחנים במחלה וכ-11,000 חולים מתים מהמחלה בשנה. לצד הנתונים הקשים הללו היא הציגה חדשות טובות: יש ירידה משמעותית בשיעורי התחלואה והתמותה, כ-25% ירידה בתמותה בשני העשורים האחרונים. ובשל כך ישראל נמצאת במקום 18 מ-34 מדינות ה-OECD בתחלואה, אבל במקום ה-28 מתוך 34 בתמותה. פרופ’ קינן-בוקר ציינה כי לראשונה נבחנו נתוני הסרטן ביחס למדד הפריפרילי (חברתי-וגיאוגרפי) ונמצא כי למתגוררים בפריפריה יש סיכון גבוה ב-8% למות מהמחלה.
מירי זיו, מנכ”ל האגודה למלחמה בסרטן, אמרה: “הפעילות המאומצת של האגודה למלחמה בסרטן שיזמה והובילה תכניות למניעה ואבחון מוקדם, ולשיפור דרכי הטיפול והשיקום, תרמו משמעותית לירידה בשיעור החולים המאובחנים מדי שנה והובילו לירידה מרשימה בתמותה. אם מה שידוע היום ייושם, ניתן להפחית את שיעורי התחלואה מסרטן והתמותה ממנו בכ-50%. מדובר בהימנעות מעישון, השמנה, אימוץ אורח חיים פעיל, הפחתת צריכת אלכוהול וחשיפה מבוקרת לשמש, כמו גם היענות לתכניות הסריקה הלאומית המוכחות כיעילות– סרטן השד, סרטן המעי הגס, וסרטן צוואר הרחם”.
פרופ’ אליעזר רובינזון, יו”ר האגודה למלחמה בסרטן, ציין כי לאור המחקרים והפעילות של האגודה, נראה שבתוך שני עשורים, 3 מכל 4 חולים יחלימו מסרטן.
גם ארגון הסרטן הבינלאומי (ה-UICC) ציין את היום הסרטן הבינלאומי בסימן פעילות גופנית לצמצום התחלואה והתמותה מסרטן.
מהאגודה נמסר “זה הזמן להכיר את “צעדים לאיכות חיים” – פעילות ייחודית של האגודה למלחמה בסרטן במסגרתה פיזיותרפיסטים שהוכשרו במיוחד למטרה זו מעבירים שעות פעילות גופנית לחולי הסרטן בזמן ההמתנה או הטיפול”.