האגודה למלחמה בסרטן ממנפת את גל סרטוני ה’טייסטי’ שכובשים את הרשת ומציגים תהליך בישול מעורר תאבון ועולה עם גרסה מפחידה להכנת נרגילה באמצעות ציבלין, אשר הפיק את הסרטון בהתנדבות. לסרטון יתלווה קמפיין ממוקד נגד עישון בחברה הערבית
הסרטון כולל זוג ידיים החותכות, מוסיפות ומערבבות, בהילוך מהיר, מתכון להכנת נרגילה הכולל בין היתר מרכיבים רעילים ומסוכנים, בדיוק כמו נרגילה במציאות. הסרטון עולה לרגל היום הבינלאומי לקידום המאבק בעישון שיצוין בישראל ובעולם ב – 31 במאי 2018 ומוגש באופן קצבי ומהיר בסגנון סרטוני האוכל שזוכים למיליוני צפיות ברשת בשנים האחרונות.
המטרה היא להעביר לצעירים את המסר כי, למרות שהנרגילה קיימת בטעמים ובריחות של פירות שונים היא מכילה חומרים רעילים ומסרטנים ומזיקה לבריאות. כמו גם כי עישון נרגילה בדומה לעישון סיגריות מגביר את הסיכון לסרטן, למחלות ריאה, למחלות אחרות ולהתמכרות. הרציונל העומד מאחורי הכנת הסרטון הוא, לנפץ את המיתוס שעישון נרגילה היא תופעה חברתית בלתי מזיקה שכן ישנם מיתוסים רבים הכרוכים בעישון נרגילה וחשוב לאגודה למלחמה בסרטן ליידע את הצעירים וגם את ההורים, שעישון נרגילה אינה פעילות בלתי מזיקה אלא עישון לכל דבר ועניין ולכן גם בסוף הסרטון עולה הסיומת: “אל תחיו בבועה, נרגילה זה רעל”.
לצפייה בסרטון ביוטיוב לחצו כאן.
https://www.youtube.com/watch?v=XJoI-xix6e4&feature=youtu.be
קמפיין נגד עישון בחברה הערבית
האגודה למלחמה בסרטן, עולה בקמפיין דיגיטלי בחברה הערבית, הפונה לצעירים באמצעות סרטון עם מובילי דעת קהל, על מנת לשנות את הנורמות החברתיות הקשורות בעישון. באמצעות פנייה ברשתות החברתיות לצעירים תעודד האגודה למלחמה בסרטן את הצעירים להימנע מהתחלת עישון תוך ניתוק הקשר בין הגבריות לעישון. הקמפיין עולה באמצעות משרד הפרסום Fekra Digital בהובלת יוסף מזאוי ובליווי של פאתן ג’טאס, מנהל פעילות האגודה למלחמה בסרטן בחברה הערבית.
אזהרות על קופסאות הסיגריות
מנתוני ארגון הבריאות העולמי ה – WHO, עולה כי אזהרות גרפיות יכולות לשכנע מעשנים להימנע מעישון בבית וליד הילדים. מחקרים שבוצעו לאחר יישום האזהרות הכוללות תמונות, בברזיל, קנדה, סינגפור ותאילנד מראים באופן עקבי שאזהרות מצולמות מגדילות באופן משמעותי את המודעות של האנשים לנזקי העישון.
ב -78 מדינות, המהוות 47% מאוכלוסיית העולם, מקיימים את הנוהג המומלץ לאזהרות מצולמות, הכוללות את האזהרות בשפה המקומית ומכסים בממוצע לפחות חצי מהחזית ומאחור של חבילות הסיגריות. אזהרות הבריאות המצולמות הכוללות תמונות, טרם יושמו בישראל והן מהוות חלק חשוב ומתמשך מהאמנה הבינלאומית נגד עישון עליה חתומה מדינת ישראל (FCTC). מידע מקיף נוסף ניתן למצוא באתר אירגון הבריאות העולמי, בקישור הבא.