מחלת הפרקינסון הינה מחלה כלל לא נעימה, מחלה נוירולוגית שמובילה ללא מעט רעד, נוקשות שרירים ולתחושת חוסר משקל. המציאות היא שרבים סובלים מכך ורבים חוששים להגיע לידי כך, ועל כן מרגיע לדעת ששנת 2020 מביאה עמה בשורה חיובית, משמע כבר כיום קיים שביב של תקווה שהמענה הרצוי אכן יימצא – הקלה על התסמינים ואף ריפוי מלא, ועל כן בהחלט ישנה סיבה להיות אופטימיים.
מספר עובדות
- נכון להיום עוד אין מרפא לבעיה.
- כן קיימים טיפולים שמקלים על התסמינים, בעיקר שימוש בתרופות שמעלות את הרמה של הדופמין במוח.
- ישנו טיפול שעשוי לסייע לרעד, אך רק בצד אחד. פה נעזרים בגלי אולטרסאונד בכדי לחמם את האזור שמוביל לרעד.
- פעילות ספורטיבית עשויה למזער את הסיכויים לחלות במחלה.
קנאביס רפואי
ממש לאחרונה גוברת המודעות שעישון קנאביס רפואי מסייע בלא מעט מישורים, ואף לא מעט מחקרים מוכיחים חד משמעית כיצד צריכה של קנאביס רפואי מרגיעה, ולו באופן נקודתי, את תחושת הרעד וממזערת את הכאבים הנלווים. מהו ההסבר? החומר הפעיל מוביל להרפיה של השרירים ובאופן כללי משחרר את התנועה, כך שפתאום חולי פרקינסון זוכים לבצע מגוון פעולות יומיומיות באופן עצמאי. כמו כן, עישון קנאביס רפואי מונע שלל תופעות לוואי (קרי תנועות בלתי נשלטות), כך שאם מבקשים למקסם את נפלאות החומר, מוטב להכיר שישנה דרך לעישון באמצעות וופורייזרים, וזאת כי אלו מסייעים לאדות את הקנאביס באופן מרבי, יעיל ובטיחותי, כך גם מי שאינו עישן מימיו יצליח להיעזר במכשיר.
מחקרים מתקדמים
טוב לדעת שתחום זה נחקר לא מעט, ועל כן כבר כיום קיימים מחקרים שמתחילים להצביע על קצהו של פתרון. כך למשל מחקר שערכה אוניברסיטת בן גוריון גילה שחלבונים שמעוררים הפרשה של דופמין עשויים לסייע, ואילו מחקר אחר גילה שתאי גזע אנושיים עשויים לסייע במציאת תרופות אידאליות. עם זאת, עוד נדרשים מחקרים נוספים, ויש רק לקוות שבעשור הקרוב יימצא הפתרון הרצוי.
השתלת אלקטרודות במוח
מחקר נוסף גילה התפתחות חשובה, במיוחד עבור חולים שהטיפול התרופתי כבר אינו מסייע להם. מדובר בטיפול חדשני שמוביל לגירוי מוחי, באמצעות השתלה של אלקטרודות ייעודיות. מכאן שגאווה לדעת שמדינת ישראל היא אחת מהמדינות המובילות בהשמת השיטה, כך שבבית החולים הדסה נעזרים לא מעט בהשתלת אלקטרודות במוח. טיפול זה נעזר בגירוי חשמלי, וזאת בכדי להפעיל אזורים שונים במוח – הליך שמסייע להתגבר על אזור הניוון ולהוביל לתנועה יותר מבוקרת. בין היתר הטיפול נחשב אידאלי כיוון שהוא אינו מאוד פולשני, הוא בהחלט יעיל, הוא לגמרי הפיך וניתן לכבות את תפקוד האלקטרודות בכל שלב רצוי, ואף באופן חיצוני.
שנסכם?
אם נביט כמה שנים אחורה, נמצא שאכן נעשתה התקדמות מרשימה, ופה רק נותר לקוות לשני דברים: ראשית שיותר חולים יקבלו מרשמים לקנאביס רפואי ושנית שימשיכו להיעשות מחקרים בתחום, כאלו שיובילו לתרופה המיוחלת – רק בריאות!