אנשים רבים נפגעים, מדי שנה, במהלך נסיעה בתחבורה הציבורית, בין אם באוטובוס או ברכבת הקלה. מרבית הפציעות נגרמות כתוצאה מבלימה פתאומית, עלייה מהירה על פסי האטה, נסיעה בסיבוב במהירות גבוהה ועוד.עו”ד יהונתן מרסיאנו המתמחה בנזיקין עם סדרת טיפים לנפגעים.
מרבית התאונות הנ”ל מוגדרות כ”תאונת דרכים”, ומשכך, זכאים הנפגעים לפיצוי בגין נזקי הגוף שנגרמו להם.
מרבית הנפגעים הינם קשישים אשר לא הספיקו להתיישב בבטחה בכסאות האוטובוס, אולם בהרבה מקרים נגרמו הפציעות כתוצאה מבלימת פתע, וחבטות שסופגים נוסעי האוטובוס/ הרכבת הקלה מהעמודים המותקנים בכלי התחבורה הציבורית.
כך, למשל, במקרה של מ’, אשר מטופל במשרדנו. מ’, בחור צעיר בן 30, ישב בבטחה בכסאו באוטובוס בו נסע לביתו, כאשר לפתע, בלם האוטובוס בפתאומיות בשל רכב שהתפרץ לצומת, ו-מ’ עף מכסאו, נחבט בעמוד האוטובוס ונגרמו לו שברים בידו.
נפגעתם בתאונה בעת נסיעה בתחבורה ציבורית? להלן מספר דברים שחשוב מאוד שתעשו:
א. הודיעו על פציעתכם לנהג ובקשו את פרטיו.
ב. רשמו בפניכם את מס’ הקו בו נסעתם, המקום בו התרחשה התאונה,ומועד התאונה (יום, שעה).
ג. טפלו בעצמכם – חשוב מאוד לפנות באופן מיידי ככל הניתן לבדיקה רפואית (בחדר מיון/ טרם) להודיע לצוות הרפואי שנפגעתם בתאונת דרכים ולפרט אודות כל הפגיעות שנגרמו לכם כתוצאה ממנה. שמרו את התיעוד הרפואי להמשך הטיפול.
ד. פנו לעורך דין המתמחה בתחום נזקי הגוף ותאונות הדרכים.
למידע נוסף, מוזמנים להיכנס לאתר הבית של משרדנו, www.yml.co.il
*אין באמור כדי להוות ייעוץ משפטי, או תחליף לייעוץ משפטי אותו על כל נפגע לקבל, בהתאם לפרטי המקרה הספציפי. כל הזכויות שמורות לעו”ד יהונתן מרסיאנו.