יין אדום נחשב מזה אלפי שנים כמשקה המשמח לבב אנוש, אך זה לא הכל. יין אדום ידוע גם כבעל השפעות בריאותיות מיטיבות, אם מקפידים על צריכה נבונה ועל אורח חיים נכון ומאוזן.
מחקרים מדעיים מאשרים את מה שהרפואה העממית טענה מזה שנים – צריכה מתונה של יין אדום יכולה לתרום משמעותית לבריאותנו.

תרומה לבריאות הלב וכלי הדם
נוגדי החמצון ביין אדום, הם אחד הממצאים שגילה המדע. נוגדי החמצון פועלים להגנה על הלב ועל מערכת כלי הדם מפני נזקי חמצון. מחקרים רפואיים מצביעים על כך שכוס אחת של יין אדום ביום עשויה לסייע בהפחתת לחץ הדם ובשיפור זרימת הדם.
יתר על כן, שתייה מתונה של יין אדום תורמת לאיזון רמות הכולסטרול בדם. עובדה זו נחשבת למועילה בשמירה על בריאות הלב.
השפעה של היין על תהליכי הזדקנות
לצד התרומה לכלי הדם, החומרים הפעילים ביין אדום מסייעים במובנים נוספים. למשל בהאטת תהליכי הזדקנות ברמה התאית. הדבר גם הוא מיוחס לפעילות נוגדת החמצון של החומרים הפעילים.
צריכה של יין אדום באופן מתון נקשרת לשיפור בתפקוד המוח ובזיכרון. הדבר ניכר במיוחד בקרב מבוגרים. כמו כן התכונות האנטי דלקתיות של היין האדום תורמות לבריאות במובן נוסף. מדובר ביתרון בריאותי שמסייע לבריאות המפרקים ואף להפחתת כאבים כרוניים.
היין האדום טוב למצב הרוח ולאיכות החיים
שתייה מדודה של יין אדום מסייעת בהפחתת מתח, כלומר סטרס ובשיפור מצב הרוח, כל זאת בזכות השפעת היין על מערכת העצבים.
היין האדום ידוע מזה שנים כמשפר את איכות השינה, כאשר הוא נצרך במידה המתאימה ובשעות המתאימות. ראוי להזכיר כי המרכיבים הטבעיים ביין תורמים לתחושת רוגע ושלווה, הם מסייעים בהתמודדות עם לחצי היומיום.
שילוב נכון בתזונה מאוזנת
היין האדום יכול להשתלב היטב בתזונה בריאה. כלומר יחד עם תזונה מאוזנת, שנחשבת כאחת התזונות היפות לבריאות. חשוב להקפיד על צריכה מתונה – לא יותר מכוס אחת ביום לנשים ושתי כוסות לגברים (תלוי גם במשקל הגוף).
בכל מקרה של ספק מבחינה בריאותית, אנו ממליצים בחום להתייעץ עם רופא לגבי שילוב יין אדום בתפריט. הדבר נכון במיוחד למי שנוטל תרופות או סובל ממצבים רפואיים ידועים. זה המקום להזכיר כי יינות אדומים עשירים בחומרים שכבר הוכחו כבריאים, כמו לדוגמא טאנין. קברנה סוביניון ומרלו, לדוגמא, נחשבים ליינות טעימים וגם בריאים, בעלי ריכוז גבוה של חומרים מועילים.
לסיום, נציין כי חשוב לבחור יינות איכותיים ממקור טוב. אלה יינות המיוצרים בתהליכי ייצור מבוקרים ללא חומרי לוואי לא רצויים. כמו כן נמליץ על אחסון נכון של היין. לרוב רצוי לאחסן בשכיבה במקום קריר. זה עוזר לשמירה על תכונותיו הבריאותיות וגם על טעמו.