דמיינו לעצמכם את החלום להביא ילדים לעולם, מתנפץ לנגד עיניכם. אי פוריות היא מצב לא פשוט, אשר גורם לאי נעימות ואף בושה בקרב גברים הסובלים ממנה. הסיבה השכיחה ביותר למצב היא ורציקולה, המשפיעה לפי ההערכה על בין 5-20 אחוזים מהאוכלוסייה, כאשר לרוב מדובר בתופעה חד צדדית משמאל בקרב 78-93 אחוז מהמטופלים ודו-צדדית רק בקרב 2-20 אחוז מהמטופלים.
נשאלת השאלה, האם ניתן לטפל בה? האם ניתן להשיב לגבר את הפוריות? במאמר זה, נבין הכל אודות טיפול וריקוצלה על ידי ד”ר זלמן יצחקוב ויתרונותיו.
טיפול וריקוצלה על ידי ד”ר זלמן יצחקוב – מהם הגורמים התורמים לאי פוריות הגבר?
ישנם מספר גורמים אשר ביכולתם להשפיע על פוריות הגבר, כאשר הסיבות נעות בין מצבים גנטיים ועד לאורח חיי האדם. הגורם הביולוגי העיקרי הוא חוסר איזון הורמונלי המשפיע על ייצור הזרע, לצד בעיות פיזיות כגון חסימות בצינורות הזרע, ועוד. ורציקולה הוא מצב המאופיין בוורידים מוגדלים בשק האשכים, המשפיע על איכות וכמות הזרע.
כיום קיימות 2 אפשרויות טיפול בישראל, צנתור וניתוח;
- ניתוח – הגישות הניתוחיות לטיפול כוללות 3 סוגים של ניתוחים, כל אחד מתבצע בשיטה אחרת. עם זאת, ישנם פרמטרים המשותפים להם. למשל, זמן ההחלמה אורך בין 2-3 שבועות, כאשר ניתן לחזור לפעילות גופנית בהדרגה לאחר 10-14 ימים. החזרה לפעילות המינית דורשת המתנה של 4 שבועות. ההליך עצמו מתקיים כאמור בהרדמה מלאה, וההתאוששות עצמה דורשת מספר שעות בבית החולים. קיימים גם כמה סיבוכים אפשריים כגון זיהום, פגיעה בעורק המזיק את האשך, פגיעה בצינורית הזרע, ועוד.
- צנתור – חשוב לציין כי באופן גורף, שיעור הסיבוכים בצנתור נמוך יותר ולרוב הם קלים מאוד ומסתכמים בכאב במותן. כמו כן זמן ההחלמה נמשך עד יומיים, כאשר ניתן לחזור לפעילות מינית לאחר שבוע-שבועיים. לפעילות גופנית ניתן לשוב לאחר תקופה של בין שבוע לעשרה ימים. ההליך מתקיים בהרדמה מקומית עם אפשרות לטשטוש קל, וניתן להשתחרר הביתה לאחר שעה בלבד.
אין ספק שהצנתור נחשב להליך קל ופשוט יותר, אך ב-2 המקרים אחוז ההריונות חוזר להיות גבוה כך או כך. הבחירה בהליך המתאים יותר למטופל תהיה תלויה ברופא עצמו ובפרמטרים כגון מצבו האישי והרפואי של המטופל, סבילותו להרדמה מלאה ועוד.
כיצד מתבצע האבחון?
טיפול וריקוצלה על ידי ד”ר זלמן יצחקוב מתחיל באבחון המתבסס על ההיסטוריה הרפואית של המטופל, בדיקה גופנית ואף אולטרסאונד וספירת זרע. התסמינים הנפוצים כוללים כאבים בשק האשכים, כיווצם או מסה ניכרת בתוך השק. חשוב להיות ערניים לגוף, שכן אבחון מוקדם מאפשר התערבות בזמן, מניעת סיבוכים פוטנציאליים ופעילות אופטימלית של מערכת הרבייה. אין ספק שמדובר במצב רפואי לא פשוט המהווה מקור לתחושות קשות בקרב גברים רבים, אך חשוב לדעת שהוא בר פתרון. זה הזמן לקבוע תור לייעוץ ולעשות את הצעד הראשון לקראת חזרה לשגרה.