החודש נפתח ברשות לפיתוח הנגב הכשרה למרפאים ומרפאות בעיסוק הפועלים ברחבי הנגב בתחום הריפוי בעיסוק לטיפול בילדים בספקטרום האוטיסטי (ASD).
הקורס נפתח בשיתוף פעולה עם החברה הישראלית לריפוי בעיסוק ומשרד הבריאות והינו חלק מפעילותה של הרשות לפיתוח הנגב לחיזוק הבריאות בנגב בכלל וחיזוק תחום מקצועות הבריאות בפרט (ריפוי בעיסוק, הפרעות בתקשורת, פיזיותרפיה וטיפול רגשי), שכידוע לוקה בחסר במרחב. כל זאת מתוך הרצון להביא לצמצום פערים בתחום הבריאות בין השירותים הניתנים לתושבים במרכז לבין המענה הניתן לתושבי הנגב.
במסגרת הקורס ההכשרה מקבלים המטפלים כלים מקצועיים לטיפול בילדים על הרצף האוטיסטי. מטרת ההכשרה היא להרחיב את הידע המקצועי והמחקרי של המטפלים, להכיר סוגיות מרכזיות באבחון וטיפול פרטני וקבוצתי בילדים עם ASD, להעשיר את הכלים המקצועיים בעבודה עם ההורים ואת הידע בנוגע לגישות טיפוליות מרכזיות ועדכניות בתחום. הקורס יחל ב 11.4 ויכלול 8 מפגשים (כ-60 שעות לימוד).
מנכ”ל הרשות לפיתוח הנגב, משה מור יוסף ציין כי “הרשות לפיתוח הנגב שמה לה למטרה לחזק את המענה הטיפולי במקצועות הבריאות בנגב. בשנים האחרונות הקמנו את פורטל ‘מטפלים בקהילה’ שמטרתו לצמצם משמעותית את זמני ההמתנה לתורים במקצועות הללו. זאת לאחר שזיהינו פער עצום בין זמני ההמתנה למטפלים בנגב ביחס למרכז. קידום נושא זה הינו בעל חשיבות רבה מאוד ואני רואה כיצד זה מסייע להורים ולמשפחות רבות שעד כה טורטרו עד לערים במרכז במטרה לקבל את המענה הבסיסי ביותר עבור ילדיהם – המענה הבריאותי. זוהי הפעם הראשונה שהכשרה מסוג זה מתקיימת בנגב המטרה שלנו היא שבמקביל להנגשת הטיפולים לילדים שצריכים את זה, נעשיר גם את איכות השירות הניתן”.