ירידה בשמיעה יכולה להתרחש בכל עת. היא יכולה להיות פתאומית, הדרגתית או גנטית. ישנן סיבות מגוונות לירידה בשמיעה, מקור הבעיה משתנה בהתאם לכל אדם. מרבית מהאנשים אינם מודעים לכך שיש להם בעיית שמיעה, ולרוב בני המשפחה והחברים ישימו לב לכך לפניהם. רבים מתקשים לקבל את העובדה ששמיעתם חלשה, אך מכשיר שמיעה אחד מותאם אישית יכול להחזיר את חייהם למסלול.
האם אני סובל מבעיית שמיעה?
אם המשפחה והחברים כבר רמזו על צורך או דחיפות בבדיקה, זה הזמן לקבוע תור לבדיקת שמיעה. בדיקת שמיעה מקצועית המתבצעת במכון שמיעה או אצל קלינאי תקשורת מוסמך תפתור לכם את הבעיה. כל אוזן נבדקת בנפרד, כאשר הבדיקה מתבצעת באמצעות השמעת צלילים טהורים בתדירויות שונות. כנבדקים תתבקשו להגיב כשהצליל נשמע חלש או ברמה כזו או אחרת. בהתאם לכך, מבצע הבדיקה יגיד האם אתם זקוקים למכשיר שמיעה או לא.
איך אני יודע מה מתאים לי?
לאחר ביצוע בדיקת שמיעה, נתחיל לחפש מכשיר שמיעה מתאים. ישנה חשיבות רבה לתהליך ההתאמה. התאמה מדויקת של מכשיר לאדם היא בסיס לשיקום השמיעה ושיפור באיכות חיים. ישנם מכשירי שמיעה רבים, ההבדל ביניהם מתבטא ביכולות ההגברה השונות. מכשירי שמיעה קטנים מורכבים בתוך האוזן להגברה חלשה, לעומת מכשירי שמיעה המורכבים מאחורי האוזן להגברה חזקה יותר. יש לבצע את בחירת המכשיר בהתאם לירידה בשמיעה. כמו כן, חשוב להתאים את מכשיר השמיעה גם בהתאם לעיסוקיו, תחביביו ואורח החיים של האדם הזקוק לו. ההתאמה האישית תורמת לשיפור השמיעה והעלאת איכות החיים.
איזה חברות יש בשוק?
מכשיר השמיעה צריך להיות בהתאם לדרישותיו ורמת בעיית השמיעה של הלקוח. מכשירי שמיעה קטנים המורכבים בתוך האוזן צריכים להתאים לגודל ומבנה תעלת השמע. גודל האוזן והתעלה משפיעים על גודל המכשיר שניתן להתאים ללקוח.
חברות מובילות בשוק הן וידקס, שקיימת מאז 1956 והיא אחת החברות הוותיקות והגדולות בעולם מכשירי שמיעה. חברה נוספת היא חברת בלטון הקיימת משנת 1930 שהפכה לאחת החברות המובילות בייצור מכשירי שמיעה נוחים וחכמים, והיא הראשונה לפתח מכשירי שמיעה קטנים בתוך האוזן ומכשירים דיגיטליים נוספים. חברת סימנס מומחית בייצור מכשירי שמיעה שמאפשרים לשמוע ממש באופן טבעי ומשלבים טכנולוגיות חדישות. רקסטון היא חברה מובילה גם כן למכשירי שמיעה ופיתוחים טכנולוגיים, מכשירי שמיעה רקסטון משתמשים בסוללת ליתיום. חברה נוספת הינה אוטיקון בעלת שלושת המחלוקת המספקות שירות – מחלקת מכשירי שמיעה, מחלקת שתלים מעוגני עצם ומחלקת ציוד דיאגנוסטי.
לאחר הרכישה
לאחר שרכשתם את מכשיר השמיעה, אתם מתחילים בתהליך למידה מחדש של איך לשמוע. חלק מהאנשים מסתגלים במהירות למכשיר, אך רוב האנשים זקוקים לאימון ותקופת הסתגלות הדרגתית. ההמלצה היא להשתמש במכשיר מעט זמן בבית ובאופן הדרגתי להגדיל את השימוש גם במקומות אחרים בחוץ.
מקווים שעזרנו למצוא פתרון לבעיה שכבר לא אמורה להדאיג אף אחד.