כל תינוק חדש שנולד מביא עימו אור ואהבה חדשים למשפחתו ולהוריו, כמובן. אבל ביחד עם זאת, תינוקות שלא ישנים באופן סדיר בלילה, מביאים עימם עוד דברים פרט לאותה האהבה, כמו תשישות, קושי לתפקד, עצבנות, אכילה יתרה ועוד. זו לא חייבת להיות המציאות שלכם – דעו, כי הקניית הרגלי שינה נכונים לתינוק שלכם, על ידי אימון שינה לתינוקות, עשויה להיות המתנה הכי יפה שאתם יכולים להעניק לתינוק שלכם, כך שילמד לישון לילות שלמים ויהיה גם ערני ונינוח – וכמובן, גם לכם, אלה שאמונים על הטיפול המסור בתינוק החדש, וזקוקים נואשות לשעות השינה שלכם. איך להרדים תינוק? כל הפרטים – במאמר שלפניכם.
איך להרדים תינוק? הוא צריך ללמוד ללכת לישון
כולנו, קטנים כגדולים, נרדמים בדרך כלל כשאנחנו נינוחים, בטוחים, חשים מוגנים, שלווים ועייפים. גם התינוק, על מנת לאפשר לשינה לעטוף אותו ולהירדם בשלווה, זקוק לכל אלה. תהליך האימון לשינה עבור תינוקות הינו תהליך מובנה, המתנהל בסבלנות, ובמהלכו אנחנו מאפשרים לתינוק נינוחות, מלמדים אותו שהוא בטוח ומוגן, ומאפשרים לו להרדים את עצמו (במקום להירדם בתשישות בתנוחות מוזרות על אמא או אבא, בעגלה, על כדור הפיזיו וכדומה) במיטה, צנוף ונינוח. תהליך לימוד זה של הרדמה עצמית, הוא זה שכולנו – גם התינוק – משתמשים בו גם עם תום מחזורי שינה במהלך הלילה, ואם התינוק יכיר, ממקום של עוצמה וביטחון, את תהליך ההירדמות שלו עצמו – הוא יוכל פשוט להירדם מחדש לאחר כל מחזור שינה – מבלי להזדקק לליווי שלכם מספר פעמים במהלך הלילה.
ההיבטים הפיזיולוגיים שחשוב לדאוג להם לקראת אימון שינה לתינוקות
כאמור, התינוק יירדם באופן מיטבי כשהוא נינוח. הנה כמה דברים שכדאי לתת עליהם את הדעת, אם אתם מתחילים תהליך של אימון שינה לתינוק שלכם –
- דאגו שהתינוק יהיה נקי, לבוש בנוח, ונינוח באופן כללי. התחילו בתהליך ההרדמה רק כאשר הוא נקי, הטיטול שלו חדש, כשהבגדים שעל גופו נוחים ומתאימים למזג האוויר
- נסו להרדים את התינוק לאחר האוכל. מעבר לעובדה שתינוק רעב לא יירדם, השפעתו של מזון התינוקות החמים היא מרדימה, ואנחנו יכולים לנצל את זה…
- דאגו שסביבת ההירדמות של התינוק היא מתאימה לשינה – נטרלו גירויים, הפחיתו מכמות הצעצועים והדובים במיטה, החשיכו את הסביבה, דאגו שהסביבה תהיה נקייה, שהסדין יהיה מתוח מעל המזרון (בגילאים הצעירים מאוד סדין לא מתוח מהווה סכנה לתינוק), והחשיכו את החדר – השאירו אור קטן בלבד
איך מרדימים תינוק? לא מרדימים אותו. הוא נרדם לבד
באופן האופטימלי, התינוק מזהה את טקס ההירדמות, הוא מתהפך על הצד, מחבק את הדובי או הסמרטוט שלו (תתפלאו, לעיתים גם בגיל חודש או חודשיים), עוצם עיניים ומאפשר לשינה לבוא. על מנת להגיע למצב כזה, בו התינוק שלכם מרדים את עצמו, אתם צריכים ללוות אותו לתחושת ביטחון, אהבה, ונינוחות במהלך ההרדמה. כשהוא יחוש שהוא מזהה את הטקס ומבין שעכשיו הזמן ללכת לישון – הוא כבר יידע, מה לעשות.
אתם לא חייבים לעשות את זה לבד
גם ההורים המנוסים ביותר, צריכים לעיתים ליווי, מבט מהצד, הצעה ידידותית או מילה חמה בתהליך האימון לשנת תינוקות. אם אתם מרגישים שלווי מקצועי יסייע לכם – אתם מוזמנים להרים טלפון ליועצת השינה דורית קרייזר, שתשמח לסייע לכם ללמד את התינוק להירדם.