הטכנולוגיה של פולאריס קוואנטום ביוטק המפתחת מערכת לתכנון ממוחשב של תרופות במחשב קוונטי מאיצה את תהליכי פיתוח התרופות במידה משמעותית ומשתייכת לעתיד עולם המחשוב
פולאריס קוואנטום ביוטק הודיעה השבוע על פתיחת סבב גיוס Seed. החברה שהוקמה ע”י המדענית הבכירה ד”ר שחר קינן, מנכ”לית ומייסדת וביל שיפמן, סמנכ”ל טכנולוגיות ושותף מייסד, עושה שימוש באלגוריתמים ייחודיים ומיחשוב קוונטי מתקדם.
ד”ר שחר קינן, מדענית מוערכת שפרסמה עשרות מאמרים מקצועיים בתחום תכנון תרופות ופיתוח שיטות ואלגוריתמים בכימיה חישובית וביל שיפמן מומחה במחשוב ענן, אפליקציות בעיבוד שפה, אינטליגנציה מלאכותית וביואינפורמטיקה, בעלי ידע טכנולוגי מתקדם והבנה מקיפה בשוק הפרמצבטי. שניהם היו חלק מצוות ההקמה של Cloud Pharmaceuticals – חברת ביו-פרמצבטית בתחום פיתוח תרופות מבוסס בינה מלאכותית.
שותפות המו”פ אינפיניטי מדיקל (Tase: IMED) תשקיע 300 אלף דולר בפולאריס קוואנטום ביוטק כחלק מהכנה לגיוס. כספי ההשקעה ישמשו להמשך הפיתוח, שכירת עובדים וחדירה לשווקים חדשים. פולאריס גייסה הון התחלתי של 760,000 דולר לפני כשנה.
התחלת השימוש במחשבים הקוונטים מגלמת פוטנציאל חסר תקדים להאצת כוח המחשוב, ושימוש ביכולות חישוב חדשות. הפלטפורמה של פולאריס מנוהלת על ידי מערכת אוטומטית, פועלת על מחשבי ענן ומחשבים קוונטיים ומאפשרת אופטימיזציה של תרופות מולקולריות על ידי תוכנות חישוב מואצות תוך שמירה על רמת דיוק מקסימלית. בפלטפורמה של פולאריס מוטבעת יכולת של אגירת מידע וסידורו באופן המאפשר אנליזה של בינה מלאכותית.
פולאריס פועלת בשוק תחרותי של פיתוח תרופות ובעזרת הטכנולוגיה החדשנית והמתקדמת שלה והשימוש באמצעים מתקדמים כגון מיחשוב קוונטי ואוטומציה, היא מייצרת יתרון תחרותי בשלושה רכיבים: במרכיב המהירות – צמצום זמן הפיתוח מרגע בחירת המטרה ועד הוצאת פטנט על המולקולה משלוש שנים בממוצע לחודשים בודדים בלבד. במרכיב הדיוק – התוצרים של פולאריס מראים כ-80% דיוק (מולקולה שעומדת בכל הדרישות שנדרשות ממנה) לעומת 40% בטכנולוגיה מתחרה. ובמרכיב המגוון ורוחב הידיעה – היכולת להסתכל על מספר גדול בצורה משמעותית של מולקולות. בפולריס מריצים את חישובי האופטימיזציה על מאגר של כ- 30 מיליארד מולקולות לעומת כמה מיליונים אצל המתחרים.
פולאריס עתידה לתכנן את התרופות על המחשב, לסנטז ולבצע בדיקות ראשוניות של פעילות והתכנות, ואז לכתוב את הפטנט על התרופה. בשלב הזה התרופה תימכר (או יכנסו להסכם שת״פ) לחברת תרופות או ביוטכנולוגיה. לקוחות החברה נחלקים לשני סוגים: חברות תרופות שקונות (או נכנסות להסכמי שת״פ) תרופות שהחברה מפתחת וחברות שקונות מהחברה שירותים של תכנון תרופות.
ד”ר שחר קינן, מנכ”לית ומייסדת פולאריס, אמרה: ״מחשוב קוונטי היא טכנולוגיה מתקדמת שכרגע הגיעה לשלב בו יש לנו את היכולת לייצר מהפכה בתחום תכנון תרופות, והיכולת לעבוד על מספר רב של מטרות ומחלות בו זמנית. אנחנו שמחים מאד על שיתוף הפעולה עם אינפיניטי מדיקל ועל השווקים החדשים שהם פותחים עבורנו״.
החברה גייסה הון התחלתי של 760,000 דולר לפני שנה, וכעת מגייסת את סיבוב ה- SEED. בשלב זה, החברה מתבססת בעיקר על גיוסי הון.
שותפות המו”פ אינפיניטי מדיקל הנסחרת בבורסה ומשקיעה בחברות בתחום ה- Digital Health ביצעה השקעה ראשונית מסוג SAFE, ומשקיעה בהון פולאריס סך של 300,000 דולר.
ד”ר יובל בלוך, מנכ”ל אינפיניטי מדיקל,: “השקעת השותפות בפולאריס מבוצעת כחלק מסבב הגיוס סיד של החברה. הכסף מיועד לשמש את החברה להמשך הפיתוח של הטכנולוגיה, בעיקר אוטומציה של המערכת, להוספת כוח אדם מקצועי ולפעולות לצורך חדירה לשווקים חדשים. אנחנו שמחים מאוד להשקיע בפולאריס, הן בשל הטכנולוגיה המתקדמת והפוטנציאל העסקי האדיר שגלום בה והן בשל ההון האנושי שמביא אתו ניסיון עשיר של שנים רבות בתחומי הכימיה, הפארמה והטכנולוגיה. שיתוף הפעולה עם פולאריס הוא חלק מהאסטרטגיה הייחודית של אינפיניטי מדיקל שמשלבת בין השקעה הונית מחד ובמקביל פיתוח עסקי וקידום אקטיבי של חברות המטרה לשווקים חדשים בינלאומיים”.