כסאות גלגלים לסוגיהם השונים מהווים חלק בלתי נפרד משגרת יומם של אנשים רבים, אשר מסיבה זו או אחרת אינם יכולים להתנייד על רגליהם. בפרט מדובר בקשישים ובאנשים שנמצאים אחרי תאונה, ניתוח או חבלה כלשהי, עבורם מהווה כיסא הגלגלים כלי ראשון במעלה. בתוך כך, ישנה חשיבות גדולה לבחירה בכיסא גלגלים המתאים למשקלו, למבנה גופו ולמצבו הבריאותי של האדם, וקיימת עדיפות לכסא ארגונומי וקל משקל.
מדוע לבחור בכיסא קל וארגונומי?
יש סיבות רבות לעשות זאת. בראש ובראשונה, המשמעות של כסא גלגלים ארגונומי היא התאמה אידיאלית למבנה גופו וליכולותיו של המשתמש. בדרך זו נמנעים מאמצים וכאבים מיוצרים, וכמו כן בעזרת כריות אוויר הולמות קטן מאוד הסיכון לפיתוח פצעי לחץ. בנוסף, כיסא כזה מאפשר ניוד עצמאי יותר בקלות ובשורה התחתונה איכות חיים.
מבחינת קלות המשקל, גם היא תורמת מאוד לניוד עצמאי או לחילופין בליווי של אדם אחר המסיע את הכיסא, מבלי להתמודד עם משקל כבר הנוסף למשקל הגוף של האדם היושב. קלות המשקל גם תורמת ליכולת התמרון בתוך הבית ומחוצה לו, ואותו הדבר לגבי הפתיחה, הקיפול והאחסון. אכן, משקל נמוך של כיסא משמעו שאפשר להעבירו ביתר קלות בתוך הבית או לתא המטען של הרכב, ולאחר מכן לפתוח אותו במקום שאליו מגיעים. מעבר לכך, ככל שמדובר בכיסא שאינו חשמלי אלא ידני, הרי שיש כאן יתרון של שמירה על כושר פיזי והנעת הגוף, וגם המחירים זולים יותר.
דוגמא לכיסא גלגלים קל משקל
דוגמא מצוינת עבור כיסא גלגלים קל משקל הוא ארגו-לייט (ERGO LITE). מדובר למעשה בכיסא הגלגלים הקל ביותר הנמכר בישראל, במשקל 8.5 ק”ג בלבד, שאף נבחר בתור מוצר השנה לשנת 2020 באירופה. הכיסא נוח מאוד להעלאה לתא המטען של הרכב, ניתן לקפלו בקלות ויש לו עיצוב ארגונומי ייחודי התורם לחוויית השימוש ולמניעה של היווצרות פצעי לחץ. בד בבד מדובר בכיסא יציב וחזק המאפשר לשמור על יציבות ולמנוע החלקה, עם יכולת תמרון גבוהה שמקלה על תפעול הן למשתמש והן למלווה. ואם לא די בכך, הוא גם עומד במבחני הבטיחות לנסיעה ברכבים, כך שניתן לעשות בו שימוש בתור כיסא ברכב הסעות מתאים.