נשים רבות סבורות שלא רצוי או לא כדאי לעשות טיפולי שיניים בהיריון. בהתייעצות עם הרופא שלך, אין סיבה שלא תבצעי טיפולי שיניים גם כאשר את בהיריון
נשים לא מעטות סבורות לצערנו שאין לבצע טיפולי שיניים בזמן ההיריון. חלקן חושבות שחומרי ההרדמה בהם משתמשים רופאי השיניים עלולים להזיק לעובר ויש מי שחוששות מטיפולים אלה מסיבות אחרות.
ההיריון כרוך בשינויים הורמונאליים לא מעטים אצל נשים, ואלה גורמים לעיתים לנפיחויות בחניכיים ולדימומים, שעלולים לפגוע בשיניים. מסיבה זו חשוב מאוד להתייעץ עם רופא שיניים מקצועי ולא להזניח טיפולי שיניים גם אם את בהיריון.
אם אפשר – תכנני מראש
בין אם את גרה בעיר כמו רמת גן, שיש בה בוודאי לא מעט רופאי שיניים ובין אם בכל מקום אחר בארץ: חשוב שיהיה לך רופא שמכיר אותך ויודע מה מצבך.
אם אין לך רופא שיניים קבוע, מצאי לך מרפאת שיניים או רופא שיניים קרוב למקום העבודה או המגורים שלך וקבעי תור לבדיקה, לפני שאת נכנסת להיריון או מפסיקה להשתמש באמצעי מניעה.
הרופא יוכל להמליץ אילו טיפולים לבצע מיד ואם צריך, את מה כדאי יהיה לדחות לתקופה של אחר הלידה ולעיתים גם שנה לאחריה.
אם את לא יכולה לתכנן מראש, ודאי שהשיניים שלך במצב תקין וטוב:
בקרי אצל שיננית פעם בחצי שנה לפחות ואצל רופא שיניים פעם בשנה לכל הפחות. אם יש לך בעיות שיניים חוזרות או מוכרות או שיש לך כתרים, הביקור אצל רופא השיניים חשוב עוד יותר.
טיפולי שיננית כדאי לעבור באופן סדיר במהלך ההיריון. זה נכון במיוחד אם היו לך בעיות לצחצח שיניים בגלל בחילות בוקר, למשל, אבל לא רק: שיננית יכולה לראות בעיות שמתחילות או מתפתחות ויכולה לכוון אותך לקבל טיפול אצל רופא השיניים.
האם לוותר על סתימות או טיפולי שיניים דחופים רק בגלל ההיריון?
באופן כללי – לא. כמובן שכל מקרה לגופו, אבל אפשר לבצע טיפולי שיניים בכל זמן במהלך ההיריון.
אם מדובר בטיפולים מתוכננים, נסי לכוון אותם לטרימסטר השני (שבועות 14 – 20) כיון שאז העובר כבר התפתח בשלמותו והסיבוכים (הנדירים) נדירים עוד יותר. גם תופעות של חוסר שינה, הקאות או חוסר נוחות נדירות או קלות יותר במהלך הטרימסטר השני.
דבר נוסף ומעניין שכדאי לדעת הוא שנשים שעברו טיפולי שיניים – מסתימת חורים, דרך עקירות או טיפולי שורש במהלך הטרימסטר השני -לא חוו בעיות רבות יותר בזמן הלידה, יחסית לנשים אחרות.