טיפול יישור שיניים הוא ללא ספק אחד הטיפולים שדורשים הכי הרבה זמן והשקעה. אם כבר הלכתם והשקעתם כסף וזמן כדי להעניק לשיניים שלכם מראה אסתטי וישר כדאי מאוד שתדעו גם כיצד לשמור על השיניים לאחר שהטיפול מסתיים. באופן הזה לא תרד כל ההשקעה שלכם לטמיון. יש כמה דברים פשוטים שאתם יכולים לעשות במהלך הטיפול עצמו וגם לאחריו כדי לשמור על השיניים שלכם ועל התוצאה שהשגתם בעקבותיו.
שינויים בהרגלי הצחצוח
אחד הדברים החשובים ביותר שיש להקפיד עליהם, הן במהלך הטיפול האורתודנטי ליישור שיניים והן לאחריו, הוא צחצוח השיניים. השמירה על היגיינת השיניים ועל כך שלא יישארו שאריות אוכל בתוך חלל הפה ובין השיניים היא קריטית שכן השמירה על בריאות השן ושלמותה קודם לחשיבות מראה האסתטי שלה. במהלך הטיפול, בעת שהמתקן ליישור שיניים עדיין מותקן בפה, מומלץ להשתמש גם במברשת רגילה וגם במברשת דקה שיכולה להיכנס בין השיניים ולשלב את הצחצוח עם שטיפה במי פה המגיעים למקומות שהמברשת לא יכולה להגיע אליהם. גם לאחר הטיפול כדאי להמשיך בשגרה הזו שכן אינכם רוצים שיניים ישרות אבל צהובות או מלאות חורים, נכון?
אפ אתם עובדים יישור שיניים בשיטת הקשתיות השקופות (אינויזליין) קל יותק לצחצח שיניים כיוון שנתן להסיר את הקשתיות, אך חשוב לנקות היטב גם את הקשתיות בהתאם להנחיות הרופא.
יהיו מזונותיך רפואתך
טיפ נוסף שיכול לעזור לכם בשמירה על השיניים שלכם לאחר טיפול אורתודנטי ליישור שיניים ובכלל הוא הקפדה על תזונה בריאה. בעת הטיפול כדאי להימנע ממאכלים דביקים שיכולים להדבק אל המכשיר או המתקן ליישור השיניים. לאחר שהמכשיר מוסר והטיפול מסתיים מומלץ לסגל הרגלי תזונה בריאה שיש בה צריכה מופחתת של סוכר או מזונות מעובדים עם צבעי מאכל שיכולים להשפיע על גוון השן.
כמו כן, כדאי להימנע מסוגי מזון ושתייה העלולים לגרום לכתמים על השיניים ולנזק, למשל קפה, משקאות מוגזים וכדומה.
תחזוקה
תהליך יישור השיניים הוא תהליך שלוקח זמן. כל פעם רופא השיניים משנה עוד קצת את מיקום המתקן או המכשיר ליישור שיניים בפה, מותח ומהדק, והשיניים זזות קצת ועוד קצת עד שמגיעים לתוצאה הרצויה. לעיתים, כדי לשמר את התוצאה הרצויה יהיה צורך בתחזוקה מתמשכת של השיניים על ידי הרכבת מכשירים אורתודנטים שונים לאורך זמן. מכיוון שיש הרבה גורמים שיכולים להשפיע על תזוזת השיניים שלנו – האופן בו אנחנו לועסים או בולעים, הדרך בה אנחנו מדברים ואפילו חוזקם של השרירים והעצמות שסביב הלסת – יתכון מאוד ויהיה צורך להרכיב מכשיר אורתודנטי גם שנה לאחר סיום הטיפול ואפילו לאורך כל החיים.
רופא השיניים המומחה שלכם יוכל לומר לכם, בהתאם לשיניים שלכם ולטיפול שעברתם, איזו תחזוקה נדרשת. כמובן שחלק מכך הוא גם להקפיד על ביקורים תקופתיים אצל הרופא המטפל על מנת להעריך את מיקום השיניים ומצבן.
הכתבה באדיבות ד”ר שמואל עיני – יו”ר לשעבר של האגודה האורתודנטית בישראל ובעלי מרפאת מומחים ליישור שיניים בשיטות מתקדמות ואיכותיות.