במכון האונקולוגי במרכז הרפואי פדה-פוריה התקיימה סדנה לליווי ותמיכה בחולי סרטן. המשתתפות בקבוצה הן נשים מהאיזור אשר החלימו מסוגים שונים של סרטן, וכעת הן עוזרות לאחרים שמתמודדים עם סרטן: “זר לא יבין זאת”.
ביוזמת השרות הסוציאלי במרכז הרפואי פדה-פוריה בשיתוף המכון האונקולוגי והאגודה למלחמה בסרטן, התקיימה במכון האונקולוגי סדנה לליווי ותמיכה בחולי סרטן. תשע המשתתפות בקבוצה הן נשים מיישובי האזור (טבריה, יבנאל, גליל תחתון, רמת
הגולן , כפר תבור), אשר החלימו מסוגים שונים של מחלת הסרטן.
מיכל מילוא- רוטשילד, עו”ס במכון האונקולוגי מספרת, “היוזמה לסדנה נולדה כצורך שעלה מהמטופלים שאני פוגשת פה במכון האונקולוגי, מתוך ההבנה שליווי ותמיכה של אדם שהתמודד עם אותם דברים בעבר, מאוד משמעותיים. וזה בבחינת “זר לא יבין זאת” .
וכך חברו יחד צוות המכון האונקולוגי, השירות הסוציאלי והאגודה למלחמה בסרטן. מיכל איתרה קבוצת נשים מחלימות אשר הביעו רצון להתנדב ועבורן נבנתה סדנה של תשעה מפגשים, שהתקיימו בשעות אחר הצהרים, אחת לשבועיים, למשך שעתיים, במכון האונקולוגי שבמרכז הרפואי .
אריאלה ליטביץ שרמן, עו”ס מחוזית של האגודה למלחמה בסרטן, מוסיפה ” גם לאחר שסיימנו את הסדנה נמשיך להיפגש עם המתנדבות למפגשים של הדרכה ותמיכה בהן, לאפשר להן להעלות דברים שאיתם הן מתמודדות או מתקשות להתמודד… בחרנו כאן בפעילות יותר רחבה ובקבוצה משתתפות שחלו בסוגים שונים של סרטן, אנחנו רוצים לבחון את המודל הזה ולראות איך הוא יעבוד. בשלב הבא אנחנו מתכננים לשלב את המתנדבות בקהילה כל אחת בתפקיד שתבחר ” .
פנינה (60) מחלימה ממיאלומה נפוצה (סרטן שפוגע במח העצם), “אנשים מאד מפחדים ובעיקר חוששים מהלא נודע. אני מרגישה שבזכות זה שאני עברתי את זה אני יכולה לעזור לאחרים ואולי הם יפחדו פחות. כשאני חליתי חיכיתי שמישהו יתקשר אלי, לא ידעתי את מי לשאול, קיוויתי שמישהו יתקשר ויסביר לי…”
ליאת (42) מוסיפה “לפני חמש שנים כשהתמודדתי עם סרטן השד, היה לי מאד חסר לדבר עם מישהי שעברה את מה שאני עוברת, בפרט שאני חליתי במהלך ההיריון. בעיני זו העזרה הכי גדולה לאפשר לקבל, לדבר עם אישה שמבינה בדיוק את מה שאני עוברת. אני חושבת שזה ממש חלק מתהליך הריפוי”.
המתנדבות שהגיעו לסדנה כדי לסייע מספרות שחוו תחושת העצמה וחיזוק וקיבלו כלים וסיוע לעצמן כך שהקבוצה הפכה למעין קבוצת תמיכה. נועה (49) המחלימה מסרטן השד מסכמת , “באנו לקבל כלים כדי לתרום ומצאנו את עצמנו נתרמות. התהליך שעברנו עזר לנו קודם כל לעבד את מה שאנחנו עברנו, עכשיו הרבה יותר קל לנו לעזור לאחרים..”
לכתבות נוספות במדינט פורטל בריאות רפואה ורווחה:
הונחה אבן הפינה למרכז השיקום לצפון בעלות מוערכת של כ- 207 מיליון ש”ח