אין זה סוד שרפואה מהווה חלום עבור רבים, אף מהילדות. לא קשה גם לתהות מדוע – שכן יש משהו מאוד חזק ומשמעותי בהצלת חיים כמקצוע. אחיות, רופאים, רוקחים, וכל פועלי מערכת הבריאות נתפסים כאנשים מכובדים בחברה. אין ספק שבעוד שמדובר בתחום נחשק, הדרך אליו אינה קלה. בסופו של דבר, כשמדובר באנשים שבידיהם אנו נותנים את חיינו – אנחנו נרצה את הטובים שבטובים.
תחילה, איזה תחומים יש בכלל ברפואה?
כשאנחנו חושבים על רופאים, אנחנו נוטים לחשוב על רפואה פרקטית. כלומר, המון מגע עם המטופל. בדרך כלל מדובר בתחום הכי משתלם כלכלית, אך מדובר ב-7 עד 10 שנות לימוד (M.D. , D.D.S). מדובר בקריירה שמתאימה בעיקר לאנשים שמרגישים בנוח עם הצורך לשוחח עם אנשים כל הזמן, ומוכנים לתת יחס אישי. אלו כמובן מנתחים, תרפיסטים, רופאים מקצועיים ורופאי שיניים בפרט. זה עלול להישמע לכם מוזר – אך מכלל סגל הרפואה, רק כ5% עוסקים בתחום זה!
לרופאים הפרקטים כמובן נדרשת תמיכה רבה, ואותה מציעים “רופאי הסיוע”. בתחום זה בדרך כלל מדובר בפחות לימוד, אך ישנה ההזדמנות להמשיך ולהתקדם במקצוע. מקצוע זה מכיל כ-19% מכלל העובדים ברפואה, והוא כולל בו פרמדיקים, מע”רים, מטפלים עד הבית ועוד.
מעבר לכך, ישנו מגוון תפקידים עצום. אחים ואחיות, מהנדסי רפואה, אחראי מכשירים, עובדי מעבדה, אימונולוגים, ועוד.
בעצם מדובר במערכת מורכבת שבנויה מעשרות אלפי מקצוענים בתחומים השונים של הרפואה אשר לוקחים על עצמם את האחראיות הכבדה לטפל ולעזור בכל צורה שהיא. כל טיפול רפואי קונבנציונלי שמאושר על ידי משרד הבריאות עובר שרשרת של וועדות ובחינות הרבה לפני שהוא אי פעם מגיע למטופלים, וזאת בכדי שתהיו בטוחים שאתם מקבלים את הטוב ביותר. הודות לרפואה המתקדמת של ימינו, תוחלת החיים הממוצעת העולמית עלתה מ-52 שנים ל-71 שנים, תוך פחות מ-40 שנה!
חשוב לזכור, רופאים מקדישים את כל חייהם למקצוע, למידתו והעבודה בו. ובעוד שרופא יכול לצאת לפנסיה מאוד מכובדת, הוא רוכש לקוחות קבועים לכל חייו שימשיכו להיוועץ בו כל עוד הוא יודע מה לומר. עם הזמן נרכש ניסיון אדיר, דברים שאפילו 7 עד 10 שנות לימוד לא מסוגלות לתת.
תעשיית הרפואה היא התעשייה הגדולה ביותר בארצות הברית, ויחד עם תעשיית התרופות, היא גם התעשייה הגדולה בעולם. כמובן שרופא נחוץ בכל מקום בעולם, ועל כן ישנן אפשרויות רבות למי שרוצה ללמוד או לעבוד בחו”ל. ישנה כמות נכבדת של ידע הכרחי שכל רופא או תלמיד רפואה חייבים לדעת – והדבר משתנה ממקצוע למקצוע, אך רוב הרופאים צריכים להחזיק בידע מספק בתחומים הבאים: אנגלית, סטטיסטיקה, ביולוגיה, כימיה, פיזיקה, אנטומיה\פיזיולוגיה, ומיקרוביולוגיה. ישנן אפשרויות רבות ללימודים בכל המקצועות הללו בין כהרחבה למקצוע הנלמד בבית הספר לבין תוכניות חוץ. בכדי להתקבל למוסד להשכלה גבוהה המלמד רפואה, מלבד המקצועות האלה, נחוץ ציון גבוהה בפסיכומטרי. מכינות פסיכומטרי הן כלי עוצמתי כאשר בידיים הנכונות, ורבים הולכים בדרכה של מהפכת הפסיכומטרי של HighQ, ואין ספק שהציון הגבוהה הנשגב יכול להשיג מקום במוסדות לימוד יוקרתיים.
נקודות נוספות שיש לשקול שעשויות להגביר את הסיכויים לבנות קריירה ברפואה, היא למשל התנדבות למד”א במהלך התיכון, או עבירת קורס הגשת עזרה ראשונה שתיתן הסמכה ראשונית כלשהי. חשוב לזכור שרפואה, בעודה מקצוע בעל המון פרסטיז’ה, מהווה תחום עבודה קשה. לעיתים ישנם מראות לא נעימים, אחראיות רבה על הכתפיים, אתגרים, אי-וודאות, לימודים קשים – אבל בסופו של דבר, מדובר בחיי אדם. מי שמוכן לתת מעצמו בכדי שיוכל יום אחד להציל, הרי שנאמר “כל המקיים נפש אחת, מעלים עליו כאילו קיים עולם מלא”.
בהצלחה!