ידוע שכיום אנחנו מבלים המון שעות מול המסכים. גם אם אנחנו לא צופים בטלוויזיה ורואים סרטים, המסכים איתנו בכל מקום – בעבודה, בנסיעות ועוד.
התבוננות במסך במשך שעות ארוכות יכולה לגרום למספר רב של בעיות בעין. נעבור בקצרה על חלק מבעיות העיניים הנפוצות שנגרמות עקב צפייה ארוכה במסך ונסביר כיצד ניתן להימנע מהן.
כשאנו צופים במסך, העין שלנו עובדת הרבה יותר קשה מהרגיל. הסיבה לכך היא שכשעין רוצה להתמקד באובייקט מסוים היא צריכה להפעיל שרירים שמזיזים את עדשות העין. כך נוצר פוקוס והתמונה שאנחנו מקבלים למוח אינה מטושטשת.
יובש ומחלות עיניים שעלולים להיפגש איתן
כשאנחנו מתמקדים במסך, שהוא למעשה אובייקט אחד במרחק קבוע, אנחנו מאמצים את שרירי העין במשך זמן רב. זה יכול לגרום למספר תופעות לא נעימות כמו כאבי ראש, ראייה כפולה טשטוש ועוד.
כדי להימנע מכך כדאי לבצע הפסקות מדי פעם ולבהות בדברים אחרים שאינם מסך המחשב. כמו כן מומלץ להרחיק א המסך מחלונות מסנוורים ומקורות אור חזקים אחרים.
מקרה נפוץ נוסף שמתרחש עקב בהייה ממושכת במסך הוא יובש בעיניים. כשאנחנו ממצמצים אנחנו למעשה מחזירים לעיניים שלנו לחות. כשנבהה במסך, אנחנו לא נשים לב לכך אבל כמות המצמוצים שלנו תרד משמעותית.
הדבר יכול לגרום ליובש בעיניים ולטשטוש. כדי לטפל בתופעה זו חשוב, כמובן, להיות ערנים לכך ולמצמץ באופן יזום. לאנשים ששמים עדשות מגע כדאי לבדוק לגבי עדשות מגע לעיניים יבשות מכיוון שהעדשות מייבשות את העיניים.
ישנן מחלות עיניים נפוצות רבות שנוכל להיתקל בהן. הן היו קיימות גם הרבה לפני שהמסכים הגיעו אלינו אך הן יכולות להיות תדירות יותר בשל הבהייה במסכים.
חלק מהשמות ודאי מוכרים לכם – קטרקט, גלאוקומה ומחלות רשתית שונות. כל אלו יכולות לפגוע משמעותית בראייה ולכן חשוב לשים לב אליהן מוקדם ככל האפשר.
אור כחול
האור הכחול הוא למעשה אנרגיה חזקה באורך גל קצר שנפלטת מכל מסך של מכשיר אלקטרוני. הרבה דובר על האור הכחול מכיוון שהוא יכול לפגוע במספר מערכות בגוף.
האור הכחול, למשל, יכול לפגוע בשינה שלנו מכיוון שהוא פוגע בשעון הביולוגי של הגוף שלנו ושומר עלינו ערניים בזמן שכבר צריך ללכת לישון.
בנוסף, האור הכחול יכול לפגוע בראייה ולעיתים אף לפגוע בה בחומרה. האנרגיה הזאת יכולה לגרום לעייפות בעיניים ולזקנה מואצת שלהן. לכן רצוי להשתמש בעדשות או מגן מסכך המסננים אור כחול.