אחת המטרות העיקריות שלנו, רגע לפני שאנחנו נרשמים ללימודים או מקבלים החלטות גדולות ביחס לעתיד שלנו, היא לבחור במקצוע שבצדו תחושת סיפוק ואתגר. יש כמה וכמה תחומים שבהם אפשר להשיג את המטרה הזו, אבל בראש הרשימה נמצאים לימודי סיעוד, מסלול שמאפשר לסטודנטים ולסטודנטיות להיכנס לעולם שבו ניתן לעזור לאחרים ולחולל שינוי. איך בדיוק עושים את זה?
הרצון להשפיע ולסייע
יש לך את הרצון לעזור, לעסוק בתחום משמעותי ולהרגיש המון סיפוק בעבודה – ואפילו בזמן הלימודים עצמם.
אחות אקדמאית נהנית מכל היתרונות הללו. כבר בזמן הלימודים היא נחשפת למגוון רחב של תחומים ומחלקות, החל ממחלקת היולדות, דרך היחידה לרפואה דחופה ועד לטיפול הנמרץ ולמחלקות האשפוז. המגוון האדיר הזה לא רק הופך את הלימודים למרתקים יותר, אלא הוא גם מבטיח התנסות וטעימה משלל עולמות שלכל אחד אופי משלו, מיומנויות אחרות ובעיקר הרבה מאוד אתגרים. מסגרת הלימודים כוללת כמובן גם המון ידע מקצועי בתחומים שונים, ידע שמועבר במסגרת קורסים בפסיכולוגיה, ביוכימיה, כלכלת בריאות, אנטומיה ופיזיולוגיה, גנטיקה ואפילו פתולוגיה. גיוון, כאמור.
תהליך הקבלה ללימודים
מאחר ולימודי סיעוד הם מורכבים ורגישים במיוחד, ומאחר ומדובר באחד המקצועות החשובים והמשמעותיים ביותר, גם תהליך הרישום הוא תהליך לא פשוט. למעשה, תנאי הקבלה ללימודי סיעוד כוללים ראיון אישי, תעודת בגרות, ציון פסיכומטרי מינימלי ואנגלית טובה עם פטור שמתקבל בעקבות הבחינה הפסיכומטרית. במקרים רבים ניתנת גם האפשרות להשלים קורסי הכנה ייחודיים שיאפשרו כניסה למסלול הלימודים. קורסים אלה כוללים לימודי אנגלית על פי הרמה האישית של הסטודנט, וכן קורסים המיועדים לסטודנטים מעל גיל 30 וללא תעודת בגרות. בסוף התהליך הזה יתחיל השלב המעניין והמאתגר עוד יותר – הלימודים עצמם.
כל הכלים להצלחה המקצועית
לימודי סיעוד הם ללא ספק מסגרת מצוינת שמאפשרת השתלבות בעולם הרפואה כאחות אקדמאית מנוסה. בין שלל הקורסים מתמקד סגל המרצים גם בתחומים מוגדרים החיוניים לעתיד המקצועי, לרבות סיעוד במחלקות השונות: כירורגיה, גריאטריה, גינקולוגיה ויולדות, פסיכיאטריה ועוד. סמינר מחקרי והתנסויות קליניות גם הם מרכיבים בלתי נפרדים מהתהליך הזה. אין ספק, הכניסה למסגרת הלימודים