לא כל הריון הוא ברכה. יש לא מעט נשים שחוות את תקופת ההיריון כתקופה מלחיצה עם לא מעט חששות, פחדים וגם כאבים. הן סובלות לא מעט ורק מחכות לרגע בו יסתיים ההיריון והן תוכלנה לחזור לעצמן.
אנחנו חיים בחברה המקדשת את ערך החיים ואחרי שעברנו שואה גדולה כעם, אנחנו בהחלט מנסים להגביר את הילודה בקרבנו. לא תמיד פשוט לעמוד בלחצים שהחברה מפעילה על נשים שמעיזות לומר שהריון הוא לא בהכרח ברכה. שקשה להן.
אחד הנושאים הכואבים במיוחד הם טחורים. טחורים יכולים להיווצר גם במהלך ההיריון וגם אחרי ההיריון.
אז מה זה בכלל טחורים? אלו הם ורידים המתנפחים מסיבות שונות באזור פי הטבעת.
מה יכול לגרום לטחורים? יש לא מעט סיבות שיכולות לגרום לטחורים: נטייה לעצירות שלעיתים מחריפה בזמן ההיריון כתוצאה מלקיחת תרופות המכילות ברזל, שינויים הורמונליים כמו עלייה ברמת הפרוגסטרון שעלול להחליש את שרירי הגוף וגם את שרירי פי הטבעת, משקל גוף עודף, חוסר בפעילות גופנית, לחץ מהעובר המתפתח ברחם ולוחץ על קרקעית האגן ועל אזור פי הטבעת ועוד.
מהם הסימפטומים של טחורים? עקצוץ וגירוד באזור פי הטבעת, נפיחות, דימום, כאב בזמן יציאות. ישנם טחורים חיצוניים אותם ניתן לגלות בקלות על ידי מגע והסתכלות על פי הטבעת. נוכל לראות מעין עיגולים קטנים ונפוחים למגע, אך ישנם גם טחורים פנימיים שאותם ניתן לאבחן רק באמצעות בדיקת אנדוסקופ או בדיקה ידנית.
הטחורים יכולים לגרום לכאב בזמן עמידה או ישיבה ולדימום כאשר הם מתחככים עם הבגדים שלנו.
הנה כמה טיפים כיצד להתמודד עם טחורים אחרי הריון ובמהלך ההיריון:
- שתייה מרובה מונעת עצירות מה שיקל וירכך את היציאות שלך.
- אכילה מרובה של סיבים – סיבים הנמצאים בעיקר בירקות ופירות עוזרים בריכוך הצואה ועל ידי יחסכו לך יציאות כואבות ופציעה באזור פי הטבעת.
- פעילות גופנית – למרות שלא תמיד קל לך הקפידי לעשות פעילות גופנית המזרימה את הדם בצורה סדירה בגוף ויכולה למנוע הצטברות הדם בוורידים של אזור האגן. מומלץ לשלב הליכה עם תרגילי פיזיותרפיה מיוחדים.
- פעילות מעיים קבועה ומסודרת – מומלץ להרגיל את גוף ליציאות בזמן קבוע. הקפידי לפנות לעצמך את הזמן כדי לתת למעיים לעבוד בכוחות עצמם לדחוף את הצואה החוצה והשתדלי להימנע מלחיצות העלולות להחמיר את המצב.
- שימוש במגבונים – שימוש בנייר טואלט עלול לגרות ולפצוע את פי הטבעת. מומלץ להשתמש במגבונים לחים על מנת לנקות את המקום. ניתן למצוא היום מגבונים לחים בהם יש חומרים מכווצים ומרגיעים.
- נרות ומשחות לטחורים – היום ניתן למצוא לא מעט פתרונות לנושא ברשתות הפארם השונות.
- אם את מתקשה לשבת כתוצאה מהכאבים, ישיבה על גלגל ים בהחלט יכול להקל עליך.
- אמבטיה – מומלץ לרכוש גיגית רחבה בה תוכלי לשבת בנוחות עם הישבן בתוך מים קרים. הקור כידוע נוטה להרגיע את המקום הכואב ולכווץ את כלי הדם. ניתן לשלב גם כף מלח שולחן מה שיעזור לשמור על ההיגיינה של המקום ולכווץ את הטחורים.
לסיכום, אין צורך לסבול. אם את עדיין סובלת מכאבים ומדימומים מומלץ לפנות לפרוקטולוג שזהו תחום ההתמחות שלו.