מחקרים רבים מצביעים על הקשר בין יין אדום לבין השפעתו על הבריאות. חוקרים מעריכים כי השימוש הרפואי הראשון ביין היה ב- 2,200 לפני הספירה (סוף תקופת הברונזה הקדומה), בעוד שאת ייצור היין הראשוני, לפי ממצאים ארכיאולוגיים, מייחסים לתקופה של לפני 7,000 שנה לפני הספירה.
מה שהופך את היין לתרופה העתיקה הידועה ביותר עד כה. אז הנה כמה סיבות למה כדאי לשתות לפחות כוס יין אחת ביום, ומה ההשפעות החיוביות שלו על בריאותנו.
יין – מחדד את הזיכרון
יין יכול לשמר את הזיכרון שלך. האומנם? כאשר חוקרים העניקו מבחני זיכרון לנשים בשנות ה- 70 לחייהן, התגלה כי אלו ששתו יין מדי יום הצליחו לעמוד בהם הרבה יותר טוב מאלו שלא שתו. הסיבה לכך היא שביין אדום נמצא רכיב בשם רסרבטרול המפחית תחלואת דמנציה כמו אלצהיימר. מסתבר כי מחלות אלו מתאפיינות בהצטברותו של חומר בשם בטא-עמילואיד במערכת העצבים. חומר זה גורם לנזק חמור ולשיבוש פעילותה התקינה של המערכת העצבית. ככל הנראה הרסרבטרול אינו מאפשר לבטא-עמילואיד להצטבר.
בנוסף, מסתבר כי קליפת הענבים האדומים מכילה פוליפונלים, זהו חומר המעניק לקליפת העינב את צבעה הבורדו העז. יין המכיל פניפונלים מעכב חמצון של שומנים בקיבה. הנוטים לרוב לשקוע בדפנות כלי הדם, להצר ואף לסתום אותם. כלומר הוא מונע היווצרות פלאק ומשקעים בעורקים, המביאים להסתיידות עורקים ולמחלות דם ולב.
מותניים צרות ופחות זיהומים
מחקרים גם הראו כי אנשים השותים יין מדי יום הם בעלי מסת גוף נמוכה יותר. כלומר, לשתיינים המתונים יש אם כן מותניים צרות יותר ופחות שומן בטני, הידוע כמסוכן לבריאות. כמו כן מחקר בריטי הראה כי אלו ששתו כוס יין ביום הפחיתו ב- 11% את סיכוייהם ללקות בזיהומים מחיידקים שונים בקיבה ובסרטן הקיבה. בנוסף, על פי מחקר ספרדי נטען כי כוס יין מסייעת כנגד חיידקים כמו סלמונלה לאנשים הנחשפים למזון מזוהם.
ואילו הרסרבטרול שהזכרנו כבר קודם לכן מעלה, על פי מספר מחקרים, מחזק את צפיפות העצם בנשים לאחר גיל הבלות. הוא גם תורם להפחתת דלקות, מעכב תהליכי חמצון ומעודד גידול תאי עצב חדשים.
כמו כן, נשים לפני גיל המעבר השותות כוס יין אחת ביום, נמצאות בסיכון נמוך בכ- 40%, מאשר נשים שלא שותות, לפתח סוכרת סוג 2. זאת לפי מחקר בן מספר שנים מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת הרווארד.
איך תשמרו על היין
אז יין הוא אכן טוב לבריאות לפי מחקרים רבים. חובבי היין גילו זאת זה מכבר. יתרה מכך, ביין טוב מומלץ להשקיע, ולא רק ברכישת היין בלבד. שהרי כל חובב יין יאמר לכם כי יין יש לשמור בתנאים אופטימאליים, כאלו שידאגו לטמפרטורה הנכונה שבה יאופסן, מומלץ בסביבות 16 מעלות, ולמנוע מצב בו ייחשף לשינויי טמפרטורות קיצוניים. יין טוב הוא יין שלחות פקק השעם שלו נשמרה כראוי, והוא הוחזק במקום יציב ללא טילטולים העלולים לגרום לנזק לשרשראות הרגישות שבתוכו. כל אלו יוודאו שהיין אותו אתם צורכים הוא אכן באיכות טובה, מה שעלול להשפיע בסופו של דבר ובאופן ישיר על בריאותכם.
קניית מקרר יין ביתי אם כן עשויה להיות השקעה שתשמש אתכם לאורך מספר שנים רב. מקרר יין יבטיח את שמירתו של היין בצורה הנכונה לאורך זמן ובאיכות גבוהה במיוחד. אם תערכו חישוב זריז של מספר בקבוקי היין שאותם אתם עתידים לצרוך לאורך תקופה, תוכלו להסתייע בנתון זה ולהחליט מה תהיה קיבולת מקרר היין הדרושה לכם, ומכאן תבוא מן הסתם גם ההחלטה לגבי סוג מקרר היין שתשאפו אליו. מקרר עם מדחס, המאחסן קיבולת גדולה או מקרר מהסוג התרמו אלקטריים.
אין ספק כי מקררי היין העובדים בשיטה התרמו אלקטריים הביאו להוזלה משמעותית במחירם של מקררי היין. השיטה הייחודית הזו מאפשרת למקרר היין לעבודה באופן שקט יותר, חסכוני יותר בחשמל ומרעידה אותם פחות, בהשוואה לשיטת המדחסים. אומנם הקיבולת שלהם אולי קטנה יותר מאלו הקלאסיים, אך דווקא בכך ישנו יתרון כי הם הפכו ליותר פופולאריים גם עבור מי שמעוניין להחזיק יין לצרכיו הביתייים. יתרה מכך, גימורם המיוחד והיפה מאפשר להחזיק אותם כפריט ריהוט בבית.
נכתב על ידי צוות – WineBar מקרר יין