חברות מכשור רפואי בישראל אחראיות על חלק משמעותי מהקשרים בין התעשייה המקומית לשוק העולמי. יש לכך המון סיבות אך בעיקר כדאי לזכור ששמירה על הבריאות גם תורמת לענפי היבוא והיצוא
לפי הערכות של אנשי מקצוע, שוויו של שוק המכשור הרפואי העולמי הגיע בשנת 2017 ל-435 מיליארד דולר והצפי הוא להמשך עלייה גם בעתיד הנראה לעין. כל מי שמתעניין בבריאות, רווחה ואיכות חיים מבין היטב את חשיבות המכשור הזה, לכן אין פלא שמדובר על תחום שנמצא בצמיחה. במקביל, כדאי לזכור שחברות מכשור רפואי בישראל הן כיום ממובילות הענף של מדעי החיים.
כך למשל הסתכם היקף היצוא הישראלי בתחום המכשור והמחשוב הרפואי בשנת 2012 ב-1.7 מיליארד דולר, עם עלייה של 4% בהשוואה לשנת 2011. היצוא של מכשור ומחשוב רפואי לצפון אמריקה לבדה הגיע באותה שנה ל-670 מיליון דולר ולנתח של 40% מכלל היצוא בענף מדעי החיים, כאשר במקביל המשיך היצוא של המכשור והמחשוב הרפואי לאירופה לגדול ולהגיע ל-30% מכלל היצוא של מוצרי ושירותי ענף מדעי החיים ליבשת הישנה.
גם באסיה המצב לא ממש שונה, ולראיה הסתכם היקף היצוא הישראלי למדינות בדרום-מזרח אסיה ל-365 מיליון דולר ועם עלייה של 12% בהשוואה לשנה הקודמת הוא החזיק בנתח של 20% מכלל היצוא של ענף מדעי החיים. השאלה המתבקשת היא כיצד כל זה קשור להרגלי הבריאות והרווחה של כל אחד ואחת מאתנו.
שומרים על הבריאות? אתם תורמים למשק
חברות מכשור רפואי בישראל מקבלות הזדמנות לייצא את המוצרים שלהם לכל רחבי העולם בסכומים של מאות מיליוני דולרים בין היתר בזכות עלייה במודעות לחשיבות הבריאות. כמעט כל חברה מתחילה את הפעילות שלה בשוק המקומי, ורק לאחר שהיא בוחנת את המוצרים או השירותים בתנאים אמיתיים היא מתחילה לייצא אותם למדינות אחרות. המסקנה היא שאם אתם שומרים על הבריאות ועל הרווחה האישית, סביר להניח שגם תעשו שימוש באחד המוצרים של חברות המכשור הרפואי בישראל וכך תתרמו למשק ולתעשייה.
כמו כן, ביקור בבתי החולים בארץ מהווה גם הוא חלק חשוב בהצלחה של ענף מדעי החיים להשפיע על קשרי התעשייה בין ישראל ומדינות נוספות בעולם. בכל בית חולים פרטי או ציבורי משתמשים במכשור ומחשוב רפואי מתקדם ומשוכלל. המכשור הזה נמצא תחת פיקוח ובקרה של מדינות באירופה, באסיה ובארצות הברית ולמעשה חושף את הפוטנציאל של ישראל בתחום היצוא בכלל ובענף מדעי החיים בפרט.