אין ספק כי התמודדות עם אובדן שיניים זו התמודדות לא פשוטה ולא נעימה בכלל, אך בימינו זו תופעה די מוכרת. כדי לשחזר את מראה הפה, נצטרך להשתמש בשתלים דנטליים, ולעיתים התהליך כולל גם פרוצדורות מורכבות ופולשניות, בין היתר עבור בניית עצם חסרה. אז מהם הטיפולים היעילים ביותר ולמה מלכתחילה נצטרך לעבור טיפול הכולל שימוש בסוגים שונים של שתלים דנטליים? על כך ועוד נסביר לכם במהלך הכתבה הבאה שאתם עומדים לקרוא.
סיבות נפוצות להתקנת שתלים דנטליים
- אובדן שיניים – כמובן שהסיבה הנפוצה ביותר מאחורי שימוש בשתלים דנטליים היא אובדן שיניים. אובדן שיניים יכול להתרחש כתוצאה מעששת, מחלות חניכיים או פגיעות אחרות מסוגים שונים. שתלים דנטליים יכולים לשמש עבור החלפת שן אחת או לחילופין, עבור החלפה של מספר שיניים חסרות – וכל זאת תוך כדי מתן תחושה של חיוך טבעי.
- תותבות רופפות – לא מעט אנשים סובלים מתותבות רופפות. המשמעות של תותבות רופפות שאינן נוחות הוא קושי בדיבור, בלעיסה, ואפילו בחיוך. לכן, שתלים דנטליים גם כאן משמשים פתרון יעיל. במקרים כאלו, שתלים דנטליים יכולים לספק פתרון שהוא קבוע יותר ויציב יותר, וזאת תוך כדי שיפור אדיר באיכות החיים.
- מניעה של ספיגת עצם – במקרים בהם שן חסרה, עצם הלסת באזור עלולה להתחיל להיספג לאורך זמן. במצבים כאלו, שתלים דנטליים עוזרים לנו לשמר את עצם הלסת ולמנוע את הספיגה, וזאת תוך כדי שמירה על מבנה פנים תקין עם תפקוד תקין.
בחירת השתל
בישראל יש שלושה סוגים עיקריים של שתלים דנטליים – שתל אמריקאי, שתל אירופאי וכמובן – שתל ישראלי. לכל שתל יש יתרונות וחסרונות משלו, ומספר מקרים בהם יהיה עדיף להשתמש בו. אולם, חשוב מאוד להדגיש כי כל מקרה לגופו, ובהתאם לכך – לכל מטופל יתאים שתל אחר בהתאם לטיפול הספציפי שהוא צריך לערוך. לכן, נמליץ לכם בשלב בחירת השתל כמובן להתייעץ עם רופא השיניים שלכם, כך שתוכלו לבחור ביחד את השתל שהוא סבור כי יתן לכם את התוצאות הטובות והאופטימליות ביותר.
איך להתכונן?
חשוב להדגיש כי התקנת שתלים דנטליים זהו הליך הכרוך בניתוח, וגם כאן עלולים להיות סיכונים שונים. על מנת להימנע מנזקים אפשריים, כמובן שנמליץ לכם לפנות אך ורק אל רופא מומחה – שעובד אך ורק עם חומרים איכותיים בהתאם. כמובן שבמידה ויש לכם מחלות רקע, היסטוריית ניתוחים, תרופות קבועות שאתם נוטלים או כל דבר אחר שהרופא אמור לדעת עליו – עליכם לשתף אותו בשקיפות על מנת שיקח זאת בחשבון. חשוב להדגיש כי ההשתלה עצמה נערכת תחת הרדמה מקומית, ולכן נוכל לצפות לכך שלא תהיה תחושת כאב. אחרי שחומרי ההרדמה מתפוגגים, ייתכן כי תצטרכו ליטול משככי כאבים לאורך מספר ימים.