בדיקת מיפוי קרנית הידועה גם בתור פענוח מיפוי קרנית (טופוגרפיה של הקרנית) היא בדיקה שמטרתה העיקרית היא לשמש למען אבחון מוקדם של מחלות העלולות לעוות את פני הקרנית וכן גם לגרום לשינוי של צורתה המקורית, כמו למשל מחלת הקרטוקונוס. למעשה, ניתן להגיד כי בדיקת מיפוי קרנית היא בדיקה שעורכים על מנת לקבל מידע בכל הנוגע לפני השטח של הקרנית ועל חוזק התשבורת שלה, כאשר בעצם מדובר על האופן בו הקרנית מסוגלת לערוך שינוי כיוון של קרני האור הפוגעות בה.
מתי צריך לערוך בדיקת מיפוי קרנית?
בעת בה אנו מדברים על עריכת בדיקת מיפוי קרנית, חשוב קודם לכן להבין בדיוק באלו מקרים עליכם לערוך את הבדיקה המדוברת. תחילה, חשוב מאוד לציין כי בדיקה זו נועדה בעיקר על מנת לערוך אבחון מוקדם של מחלות שמביאות לעיוות הדרגתי של צורת הקרנית, כמו למשל מחלת הקרטוקונוס.
נוסף על כך, מיפוי קרנית משמש למען עריכת בדיקות שלאחר הליך השתלת קרנית, כאשר בדיקה זו יכולה לבחון את מידת הצלחת הניתוח על ידי מיפוי של צורת הקרנית הנוכחית. כמו כן, כדאי לציין כי לעיתים עורכים בדיקה זו גם טרם ביצוע ניתוח הסרת משקפיים בלייזר, זאת מכיוון וניתוח זה מצריך בדיקה של מראה קרנית העין מדי המומחה שינתח אתכם.
מה לגבי תופעות לוואי?
בדרך כלל, בדיקת מיפוי קרנית אינה מביאה איתה תופעות לוואי לאחר תומה שכן, לא ידוע כי מטופלים מדווחים על טשטוש. על כן, חשוב לציין כי אין צורך כלל להגיע אל הבדיקה אם מלווה, זאת בעוד כי לאחר שסיימתם לערוך בדיקת מיפוי קרנית תוכלו לנהוג הביתה ללא כל חשש שהראייה שלכם פגיעה בשעות הקרובות.
איך זה עובד?
במסגרת בדיקת מיפוי קרנית, המומחה שמסייע לכם בעת עריכת הבדיקה בעצם עורך צילום של הקרנית, כאשר מאותו הצילום המדובר ניתן לקבל מידע מלא אודות הפנים הקדמיות וכן גם האחוריות של הקרנית, זאת לצד מידע אודות עוביה של הקרנית בנקודות שונות. חשוב לציין באותה הנשימה כי מדובר בבדיקה שאינה כואבת כלל, מאחר ומדובר על בסך הכל צילום שנמשך שניות בודדות.
בדיקת מיפוי קרנית – סיכום
אבחון מוקדם של מצבים שונים שעלולים לפגוע בצורת הקרנית שלכם ובכך בעצם לפגוע בראייה שלכם ולהשפיע לרעה על אורח החיים שלכם הוא דבר שיכול להציל אתכם שכן, בהינתן מידע מקדים תוכלו לדעת מראש כיצד להתמודד ואולי אפילו למנוע את המצב המצער במקרים מסוימים. בדיוק לשם כך, מומלץ מאוד לערוך בדיקת מיפוי קרנית בהקדם האפשרי.